Newsroom

Newsroom

Καταλήψεις σε υπουργεία και Δήμους

Συμβολικές καταλήψεις σε υπουργεία και Δήμους έχουν προγραμματίσει σήμερα, οι εργαζόμενοι τόσο σε υπουργεία όσο και σε Δήμους, εκφράζοντας με…

katalipsi

Συμβολικές καταλήψεις σε υπουργεία και Δήμους έχουν προγραμματίσει σήμερα, οι εργαζόμενοι τόσο σε υπουργεία όσο και σε Δήμους, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους, απέναντι στη διαθεσιμότητα.

Εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο στην πλατεία Κοτζιά και ζήτησαν να υπάρξει συνάντηση της αντιπροσωπείας τους με το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Υπό συμβολική κατάληψη τελούν επίσης το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το ΥΠΕΚΑ.

Την ίδια ώρα, σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους Θεσσαλονίκης σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες για τον προπηλακισμό του Γερμανού προξένου.

Οι κινητοποιήσεις όμως θα συνεχιστούν και αύριο Τρίτη, καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3 το μεσημέρι έως τις 7 το βράδυ για την απογευματική βάρδια.

Επιπλέον, έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρρύθμισης. Ανάλογες συγκεντρώσεις αναμένεται να γίνουν και σε άλλες πρωτεύουσες νομών.