Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο από πρόσφυγες

«Το προσφυγικό ζήτημα στην πόλη της Μυτιλήνης είναι οξυμένο, με ομάδες ακροδεξιών να δρουν όλο το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να φύγουν οι πρόσφυγες», αναφέρουν στελέχη της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ

5a1a86d41dc5242b6f8b456b

Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο πραγματοποιούν από χθες, Σάββατο, ομάδα 30 περίπου Αφγανών προσφύγων.

Η κατάληψη ξεκίνησε χθες Σαββάτο το μεσημέρι στη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Και έρχεται σαν συνέχεια στις κινητοποιήσεις την ομάδας αυτής των Αφγανών προσφύγων που επί έναν σχεδόν μήνα και μέχρι πριν λίγες μέρες διέμεναν στην πλατεία Σαπφούς, αρνούμενοι να μετακινηθούν επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας στον καταυλισμό της Μόριας.

Τα αιτήματα τους είναι «Να απελευθερωθεί απεργός πείνας που κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και κινδυνεύει με άμεση απέλαση στην Τουρκία. Να δοθεί μπλε σφραγίδα στους 30 αυτούς πρόσφυγες της πλατείας Σαπφούς. Και να οριστεί χώρος διαμονής των προσφύγων όταν φθάσουν στην Αθήνα».

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, σχολιάζοντας την ενέργεια της κατάληψης των γραφείων, τόνιζαν πως «αυτή η ενέργεια, έρχεται σε μια στιγμή που το προσφυγικό ζήτημα στην πόλη της Μυτιλήνης είναι οξυμένο, με ομάδες ακροδεξιών να δρουν όλο το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να φύγουν οι πρόσφυγες- απεργοί από την πλατεία. Αντικειμενικά, ενισχύει και συσπειρώνει, ακόμα περισσότερο αυτές τις ομάδες, από την στιγμή που, αν μη τι άλλο, δικαιώνει τη ρητορική τους».

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…