Κατάληψη και αντιδράσεις από γονείς σε Δημοτικά της Λαμίας για να μην πάνε προσφυγόπουλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το δόγμα του Ωραιόκαστρου απλώνεται σαν «γάγγραινα» στην ελληνική επικράτεια, καθόσον γονείς σε Δημοτικά της Λαμίας θεωρούν την εκπαίδευση αγαθό μόνο για ελληνόπουλα και όχι για προσφυγόπουλα.

581c63131dc52496228b49d0

Ειδικότερα, γονείς μαθητών από δημοτικά σχολεία της Λαμίας, στα οποία επρόκειτο την ερχόμενη Δευτέρα να ξεκινήσουν μαθήματα 90 παιδιά προσφύγων από τις δομές φιλοξενίας των Θερμοπυλών, έλαβαν την απόφαση να προβούν σε κατάληψη, καθώς δηλώνουν αιφνιδιασμένοι από τις αποφάσεις της Πολιτείας και σημειώνουν πως δεν υπήρξε ουσιαστικός διάλογος από τους επιτελείς της εκπαίδευσης.

Τα σχολεία που έχουν επιλέγει είναι το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Μοσχοχωρίου και το 6o Δημοτικό σχολείο της Λαμίας. Το μόνο επιχείρημα που προτάσσουν οι συγκεκριμένοι γονείς είναι πως βρέθηκαν προ τετελεσμένων γεγονότων χωρίς να ερωτηθούν. Το παράδοξο είναι πως τα προσφυγόπουλα θα κάνουν μαθήματα από τις 14:00 έως τις 18:00, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για τα πραγματικά αίτια της κινητοποίησης αυτής.

Σε κλίμα έντασης έγινε το απόγευμα της Πέμπτης η Γενική Συνέλευση των γονιών στο 6o Δημοτικό σχολείο της Λαμίας, παρουσία αρμόδιων παραγόντων της εκπαίδευσης. Οι γονείς επιτέθηκαν φραστικά στον Διευθυντή του σχολείου, αλλά και τον Διευθυντή της περιφερειακής Εκπαίδευσης, με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων

του 6ου Δημοτικού Λαμίας

να αποφασίζει κατάληψη του σχολείου τη Δευτέρα. Την Κυριακή το απόγευμα έχουν συνέλευση οι γονείς στο Μοσχοχώρι, οι οποίοι είναι επίσης ανάστατοι για να πάρουν αποφάσεις.


Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων πιθανώς να έχει αναγάγει σε θεσμικό πυλώνα λήψης αποφάσεων το συγκεκριμένο σύλλογο, θεωρώντας πως η εκτελεστική εξουσία και συγκεκριμένα το υπουργείο θα πρέπει να αποφασίζει με βάση την εισήγησή του. 

«Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα παιδιά, υπάρχει πρόβλημα με την εγκατάστασή τους και την ένταξή τους» είπε ο ένας εκπρόσωπος του εν λόγω συλλόγου, μία δήλωση που αν μη τι άλλο είναι αντικρουόμενη. Ο άλλος εκπρόσωπος αφήνει υπόνοιες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και δικαιολογεί την αντίδραση των γονέων με το επιχείρημα ότι δεν ρωτήθηκαν. 


Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή