Κατακραυγή για τους ακροδεξιούς Ισραηλινούς που πανηγυρίζουν για τη δολοφονία βρέφους στην Παλαιστίνη (βίντεο)

Σάλο έχει προκαλέσει βίντεο, από γάμο στις αρχές Δεκεμβρίου, στο οποίο διακρίνονται ακροδεξιοί Ισραηλινοί να κραδαίνουν πιστόλια, μαχαίρια, τουφέκια αλλά και…

israel 1 0

Σάλο έχει προκαλέσει βίντεο, από γάμο στις αρχές Δεκεμβρίου, στο οποίο διακρίνονται ακροδεξιοί Ισραηλινοί να κραδαίνουν πιστόλια, μαχαίρια, τουφέκια αλλά και με μία μολότοφ. Κάποιοι καρφώνουν με μαχαίρι τη φωτογραφία του Αλί Νταουαμπάς, του μόλις 18 μηνών βρέφους που σκοτώθηκε από εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της οικογένειάς του στη Δυτική Όχθη.

Η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της 31ης Ιουλίου με τις μαρτυρίες να αναφέρουν πως είδαν ακροδεξιούς ισραηλινούς να πετούν μια βόμβα μολότοφ μέσα στο σπίτι. Από την επίθεση τραυματίστηκαν σοβαρά και οι γονείς και ο 4χρονος αδερφός του Αλί. Λίγες ημέρες αργότερα, όπως γράφει η New York Times, οι γονείς του Αλί υπέκυψαν στα τραύματά τους, ενώ ο 4χρονος Αχμάντ νοσηλεύεται ακόμη σε ισραηλινό νοσοκομείο.

Η οργή των Παλαιστινίων για τη νέα φονική εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας, υπήρξε και το έναυσμα για το νέο κύκλο βίας που ξέσπασε τον Οκτώβριο. Συνολικά σε σχεδόν δυόμισι μήνες έχουν σκοτωθεί 130 Παλαιστίνιοι και 19 Ισραηλινοί.

Η ισραηλινή αστυνομία, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ανακοίνωσε πως διεξάγει έρευνα, ενώ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε «αηδιασμένος» από τις εικόνες.

«Οι συγκλονιστικές εικόνες που μεταδόθηκαν δείχνουν το αληθινό πρόσωπο μιας ομάδας που συνιστά κίνδυνο για την ισραηλινή κοινωνία και την ασφάλεια του Ισραήλ», έγραψε σε μήνυμά του στο Facebook. Το περιστατικό καταδίκασε και η θρησκευτική ηγεσία, αλλά και η Σιωνιστική Ένωση.

 

 

 
 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…