Κατακραυγή για την απόρριψη αποφυλάκισης του Γιάννη Μιχαηλίδη-Με χημικά και αύρα απαντά η αστυνομία (video)

Με επεισόδια εξελίσσεται αυτή την ώρα η πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας να απορρίψει το αίτημά του να αποφυλακιστεί με όρους, παρότι έχει εκτίσει το απαιτούμενο απ' τον νόμο χρόνο της βαριάς ποινής που του έχει επιβληθεί

5652710

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθεί για την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας για την αποφυλάκιση υπό όρους, του επί 67 ημέρες απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, την ώρα που η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση και η ζωή κρέμεται από μια κλωστή. Η νέα ιατρική γνωμάτευση της προσωπικής του γιατρού, Παντελιάς Βεργοπούλου, δείχνει πως η υγεία του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση με κίνδυνο να πέσει σε υπογλυκαιμικό κώμα, ενώ ο κίνδυνος νεφρικής ανεπάρκειας είναι επίσης μεγάλος και επιδεινώνεται από τις μεταβολικές διαταραχές και από την βαριά κετοξέωση.

Κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς, συλλογικότητες και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και απλοί  πολίτες  στηλιτεύουν την απόφαση συγκεντρώθηκαν γύρω στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα, όπου έγινε επίσης άλλη συγκέντρωση και  αφορούσε στην κυβερνητική διαχείριση των πυρκαγιών.

5652703

 

Η αστυνομία χτύπησε την πορεία

Λγο μετά τις 20:00 η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα προς την πορεία στο Σύνταγμα πετώντας χημικά και βομβίδες κρότου – λάμψης, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός, καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων, με απόφαση της αστυνομίας δεν είχε διακοπεί και οι διαδηλωτές πραγματοποιούσαν πορεία σε δύο λωρίδες του δρόμου. Mάλιστα «επιστρατεύτηκε» και η αύρα προκειμένου να διαλυθεί η πορεία.  Είναι τέτοιο το μένος της αστυνομίας ώστε χτυπά σκληρά και χωρίς να έχει προκληθεί από τους διαδηλωτές , καθώς  όπως δείχνει το βίντεο που αναρτήθηκε στα social media  άνδρας των ΜΑΤ  χτυπάει με αβυσσαλέο μίσος,  πεσμένο διαδηλωτή θέλοντας να του προκαλέσει σοβαρή ζημιά.

Αυτή τη στιγμή, η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας είναι ιδιαίτερα αποπληκτική.

 

Συνήγοροι Γ. Μιχαηλίδη: Οι αντοχές του κράτους δικαίου κατέρρευσαν εκκωφαντικά

«Οι αντοχές του κράτους δικαίου κατέρρευσαν εκκωφαντικά» τονίζουν χαρακτηριστικά οι δικηγόροι Θεόδωρος Μαντάς και Γεώργιος Κακαρνιάς.

Αναλυτικά η δήλωση των συνηγόρων του Γ. Μιχαηλίδη έχει ως εξής:

«Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας αποτελεί για όλους μας δυσάρεστη έκπληξη.

Οι αντοχές του κράτους δικαίου κατέρρευσαν εκκωφαντικά.

Η ανθρωπιά και η ευαισθησία απέδρασαν από την ελληνική Δικαιοσύνη Το διακύβευμα της απόφασης αυτής, η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.

Δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια, θα εξαντλήσουμε σε κάθε επίπεδο τη θεσμική λειτουργία της Δικαιοσύνης με την προσδοκία ότι θα πρυτανεύσει η αναγκαία λογική, αφού για εμάς το διακύβευμα είναι να μην χαθεί η ανθρώπινη ζωή.

Οι επιλογές που θα κάνουμε υπαγορεύονται από την αναγκαιότητα αυτή.

Οι Συνήγοροι Υπεράσπισης Θεόδωρος Μαντάς

Γεώργιος Κακαρνιάς»

Πολιτικές αντιδράσεις

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, έκανε λόγο για καθαρά εκδικητική απόφαση. «Δεν μπορεί η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη να λειτουργούν με εκδικητικούς όρους. Ο Γ. Μιχαηλίδης υπερασπίζεται το δίκιο του με την ίδια του τη ζωή αυτή τη στιγμή. Δεν γίνεται να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Μας φοβίζει ότι μπορεί να έχουμε αρνητικές εξελίξεις όσο η ζωή ενός ανθρώπου βρίσκεται σε κίνδυνο» δήλωσε στο «Στο Κόκκινο 105,5».

«Για την απεργία πείνας του Μιχαηλίδη: Κάποιοι ίσως συμβουλεύουν τον ΠΘ να συνεχίσει την εκδικητική μεταχείριση γιατί έτσι συσπειρώνει τους “νοικοκυραίους”. Του προσφέρουν κακές υπηρεσίες. Οι “νοικοκυραίοι”, που αγκομαχούν οι ίδιοι, δεν κερδίζονται με περισσότερη εκδικητικότητα» σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη