Newsroom

Newsroom

Κατακλύστηκε με ραδιενέργεια η περιοχή γύρω από το Φουκουσίμα

Διέκοψε σήμερα το προσωπικό τις επιχειρήσεις άντλησης ύδατος και απομακρύνθηκε από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, λόγω πολύ υψηλών επιπέδων…

Διέκοψε σήμερα το προσωπικό τις επιχειρήσεις άντλησης ύδατος και απομακρύνθηκε από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, λόγω πολύ υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας που μετρήθηκαν σε νερό που διέρρευσε από τον αντιδραστήρα 2.
Όπως μετέδωσαν το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji και η διαχειρίστρια εταιρία Tepco, το επίπεδο που μετρήθηκε στα δείγματα του νερού αυτού που βρέθηκε στην αίθουσα όπου βρίσκεται η τουρμπίνα, πίσω από τον αντιδραστήρα, είναι 1.000 μιλισίβερτ (mSv) ανά ώρα, δήλωσε εκπρόσωπος της Tepco.

Η Tokyo Electric Power, η διαχειρίστρια εταιρία του πυρηνικού εργοστασίου, ανακοίνωσε ότι η ραδιενέργεια είναι 10 εκατομμύρια φορές υψηλότερη από το σύνηθες επίπεδο.

Εν τω μεταξύ, το ραδιενεργό ιώδιο στο θαλασσινό νερό στα ανοικτά του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νταϊίτσι αυξήθηκε σε επίπεδο 1.850 φορές πάνω από το κανονικό, από 1.250 μια ημέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας.

Παράλληλα,το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo μετέδωσε σήμερα ότι ένας σεισμολόγος αποκάλυψε πως είχε προειδοποιήσει πριν από δυο χρόνια την εταιρία Tepco πως ένα μεγάλο τσουνάμι θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στα εργοστάσιά της στη Φουκουσίμα, αλλά «αγνοήθηκε».

Όσον αφορά στην Κίνα, οι Αρχές δήλωσαν ότι δεν χρειάζεται να ληφθούν μέτρα προστασία του πληθυσμού εξ αιτίας του πυρηνικού ατυχήματος στην Ιαπωνία.

Οι ειδικοί, ανέφερα, ανίχνευσαν εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου στην ατμόσφαιρα το οποίο φθάνει από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Οι έλεγχοι που διενεργούνται τακτικά στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ έδειξαν «απειροελάχιστα» ίχνη ραδιενεργού ιωδίου για τα οποία δεν χρειάζεται να ληφθούν «μέτρα προστασίας» για τον πληθυσμό, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος της Κίνας.
http://www.ethnos.gr