Newsroom

Newsroom

Καταγγέλλουν υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής για ξυλοδαρμό

Τα επεισόδια ξυλοδαρμού με πρωταγωνιστές στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής όλο και πολλαπλασιάζονται. Τελευταίο παράδειγμα υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής…

Τα επεισόδια ξυλοδαρμού με πρωταγωνιστές στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής όλο και πολλαπλασιάζονται. Τελευταίο παράδειγμα υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής ο οποίος, όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος Ερυμάνθου στην Αχαΐα, ξυλοκόπησε τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βασιλικού.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Θάνος Καρπής κατηγορεί τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής, Ανδρέα Νικολακόπουλο, για τον ξυλοδαρμό του προέδρου της περιοχής, Θεόδωρου Χρόνη. Ο πολιτευτής της Χρυσής Αυγής παρενέβη σε διένεξη μεταξύ των κατοίκων του χωριού Βασιλικό για κτηματικές διαφορές και επιτέθηκε στον πρόεδρο της κοινότητας και τον ξυλοκόπησε. Το συμβάν έληξε με την επέμβαση της αστυνομίας και ο Χρυσαυγίτης συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος Ερυμάνθου, ο Νικολακόπουλος κλήθηκε από γνωστούς του κατοίκους της περιοχής προκειμένου να τους υπερασπιστεί στη διαφορά που είχαν με συγχωριανούς τους.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο πολιτευτής επικαλούνταν συνεχώς την ιδιότητά του, λέγοντας με απειλητικό ύφος στον πρόεδρο: «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Είμαι η Χρυσή Αυγή. Είμαι στέλεχός της».

Όταν ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου αντέδρασε, τα αίματα άναψαν και το πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής τον γρονθοκόπησε. Σήμερα αναμένεται ο πρόεδρος της κοινότητας να καταθέσει μήνυση εναντίον του υποψήφιου βουλευτή.