Καταγγελίες κατά Μπακογιάννη για φωτογραφικούς διαγωνισμούς δεκάδων εκ. ευρώ στον δήμο Αθηναίων

Σε σοβαρές καταγγελίες αναφορικά με διαγωνισμό του Δήμου Αθηναίων προχώρησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών με επιστολή που απέστειλε χθες 5 Φεβρουαρίου 2020 στον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

NewsRoom 06/02/2020 | 23:47

Η επιστολή, με την ένδειξη «ΕΠΕΙΓΟΝ» αφορά στους όρους του διαγωνισμού για τη «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ, ΚΛΙΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΗΝ 1η, 2η, 3η, 4η, 5η, 6η και 7η δημοτική κοινότητα του δήμου Αθηναίων για 36 μήνες». Η αξία του έργου ανέρχεται μάλιστα σε 30,057 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ.


Οι εργολήπτες στην επιστολή τους κάνουν λόγο για «φωτογραφικούς και απαράδεκτους όρους προϋποθέσεις συμμετοχής» στο διαγωνισμό τους οποίους μάλιστα χαρακτηρίζουν ως «πρωτοφανείς». Όπως αναφέρουν τον τελευταίο χρόνο «εμφανίζονται συχνά φαινόμενα παράτυπων διακηρύξεων που οφείλονται κυρίως σε ασάφειες, αντιφάσεις και ελλείψεις» της νομοθεσίας.

Επίσης αναφέρουν πως «η συγκεκριμένη διακήρυξη περιλαμβάνει τρεις σελίδες περίπου πρόσθετους όρους που είναι αδύνατον συνολικά να τους πληρούν πάνω από δύο – τρεις ελληνικές εταιρείες».

Με τον τρόπο αυτό υπογραμμίζουν, «δεν διασφαλίζεται ούτε ο επαρκής ανταγωνισμός, ούτε το όφελος του Δημοσίου, ούτε εντέλει η επίφαση τουλάχιστον της νομιμότητας» και για το λόγο αυτό ζητούν «να ακυρωθεί άμεσα η συγκεκριμένη διακήρυξη».

Να σημειωθεί ότι η επιστολή κοινοποιείται επίσης στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, τον πρόεδρο της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ), Γεώργιο Καταπόδη, τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Γιάννη Λιανό και τον πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας – Ελλάς, Άννα Δαμάσκου.

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.