Καταγγελίες για κακομεταχείριση της 19χρονης στο «Εσωτερικών Υποθέσεων» – Ο Χρυσοχοΐδης κατηγορεί τον… ΣΥΡΙΖΑ!

Τα… ρέστα επιχειρεί να ζητήσει ο υπουργός Προστασίας της… αστυνομικής αυθαιρεσίας με αφορμή την απαράδεκτη στάση των αστυνομικών στους οποίους προσέφυγε για να καταγγείλει τους βιαστές της η 19χρονη κοπέλα από την Ηλιούπολη.

5339467

Τα… ρέστα επιχειρεί να ζητήσει ο υπουργός Προστασίας της… αστυνομικής αυθαιρεσίας με αφορμή την απαράδεκτη στάση των αστυνομικών στους οποίους προσέφυγε για να καταγγείλει τους βιαστές της η 19χρονη κοπέλα από την Ηλιούπολη.  Αφού κατηγορεί τον… ΣΥΡΙΖΑ, εξιστορεί απλώς τα γεγονότα από την οπτική της ΕΛΑΣ, χωρίς να δίνει την παραμικρή εξήγηση στις καταγγελίες των δικηγόρων της κοπέλας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιάννη Μυκονιάτη, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο Αστυνομικό Τμήμα της Ηλιούπολης, η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Εσωτερικών Υποθέσεων. Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου η νεαρή κοπέλα κατέθετε μόνη της στους αστυνομικούς, χωρίς να της επιτρεπόταν να έρθει σε επικοινωνία με δικηγόρους που παρέμεναν επί ώρες έξω από το κτήριο.

«Αυτήν τη στιγμή δεν ξέρουμε τι συμβαίνει πάνω, μας λένε ότι η υπόθεση είναι στην προανάκριση», κατήγγειλε το απόγευμα του Σαββάτου ο Γιάννης Μυκονιάτης.

Για συνθήκες κακομεταχείρισης στο Εσωτερικών Υποθέσεων έκανε λόγο η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη αναφέροντας ότι η κοπέλα κρατούνταν επί 12 ώρες χωρίς να της επιτραπεί να δει τους δικηγόρους της και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Η απάντηση Χρυσοχοΐδη

Τι απάντησε στις καταγγελίες αυτές ο κ.Χρυσοχοΐδης;

«Δεν είχα κανένα σκοπό να κάνω δηλώσεις γι’ αυτή τη δραματική ανθρώπινη ιστορία.

Με αναγκάζει όμως η χυδαία στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αστυνομία και συγκεκριμένα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, προέβη χθες σε 2 συλλήψεις, με τη μία να άφορα αστυνομικό.

Ο συλληφθείς αστυνομικός, που ήδη τελούσε σε κατάσταση αργίας με απόλυση, κατηγορείται για βαριά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και η εμπορία ανθρώπων.

Η υπόθεση ύστερα από τις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Το περιστατικό που οδήγησε στις δύο συλλήψεις αναδεικνύει αποκρουστικές πτυχές της ενδοοικογενειακής βίας, ενός διαχρονικού προβλήματος που αποτελεί όνειδος για τις κοινωνίες.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει ήδη προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία Τμήματος Αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας, το θέμα ωστόσο είναι ευρύτερο και απαιτεί την ευαισθητοποίηση όλων.

Περιστατικά σαν το χθεσινό, με το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας που μάλιστα εποπτεύεται από τον Αντιεισαγγελέα Εφετών να κάνει με αποτελεσματικότητα την δουλειά του για την εξιχνίαση των βαρέων αυτών αδικημάτων, με σεβασμό στο θύμα, από κανένα σοβαρό κόμμα, πουθενά στον κόσμο δεν θεωρούνται ευκαιρίες πολιτικής εκμετάλλευσης.

Όχι όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ανεκδιήγητο εκπρόσωπό του, που επιχειρούν δίχως ίχνος ντροπής να καπηλευθούν κομματικά κάθε υπόθεση ανθρώπινου πόνου».

Πηγή: documentonews.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…