Καταγγελίες για βίαιη προσαγωγή του Χ.Μ.: «Τον έπνιγαν μπροστά στο παιδί μας» – Τα παράδοξα της δικογραφίας

Η επιστολή της συντρόφου του στο Documento

5391299

Εύλογα ερωτήματα προκύπτουν σχετικά με την υπόθεση του Μ.Χ. ο οποίος προσήχθη βίαια, σύμφωνα με καταγγελίες, έξω από το σπίτι του στην περιοχή των Ιλισίων το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο Χ.Μ. προέβαλε αντίσταση, άρχισε να τρέχει και συνελήφθη για απείθεια, πράγμα που όπως αναφέρει η σύντροφός του, καταρρίπτουν δεκάδες μαρτυρίες περιοίκων που ήταν μπροστά στο περιστατικό, με τους τελευταίους μάλιστα να καλούν την αστυνομία προκειμένου να παρέμβει αφού φοβήθηκαν για… απαγωγή.

Παράλληλα στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται πως ο 34χρονος συνελήφθη για απείθεια ενώ «επιπρόσθετα συνελήφθη κατόπιν εντάλματος που εκδόθηκε σε βάρος του για ληστεία σε βάρος υπαλλήλου χρηματαποστολής καθώς και για επίθεση με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων».

Η πρώτη υπόθεση αφορά σε ληστεία που τελέστηκε το 2018 για την οποία ο Μ.Κ. κατονομάστηκε ως δράστης -ο οποίος μάλιστα σχετίζεται με την τρομοκρατία- μέσω ενός ανώνυμου τηλεφωνήματος στην αντιτρομοκρατική, τρία χρόνια μετά. Κατά την εξέταση DNA η ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει ταύτιση ενώ η πλευρά του προσωρινά κρατούμενου από χθες Δευτέρα, την αμφισβητεί.

«Η υπεράσπιση δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα του DNA με δεδομένο ότι δεν τηρήθηκαν οι διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για τη λήψη. Έχουμε προσφύγει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών κατά της διάταξης κατά της λήψης και όλων των επακόλουθων ενεργειών. Παρόλα αυτά με βάση αυτό το δικονομικά άκυρο στοιχείο ο Χ.Μ. κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Για μία ακόμα φορά η τακτική του ανώνυμου τηλεφωνήματος και του στοιχείου του DNA οδηγούν έναν άνθρωπο στη φυλακή», σημειώνει μιλώντας στο documentonews.gr ο δικηγόρος του Χ.Μ. , Γιώργος Καρκανιάς.

Αξιοσημείωτο είναι πως, σύμφωνα με τον δικηγόρο του κατηγορουμένου, αλλά και τη δικογραφία που του παραδόθηκε από την ανακρίτρια, για την δεύτερη υπόθεση που αφορά σε επίθεση με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων το 2009 και συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Μαΐου του 2009, ο πελάτης του δεν κατηγορείται και η μοναδική υπόθεση που αναφέρει το κατηγορητήριο είναι εκείνη του 2018.

katigor

katigor 2

Ακόμα ένα παράδειγμα από το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. είναι, σύμφωνα με τον δικηγόρο, η προσπάθεια να «κλειδώσει» η προφυλάκιση, μέσω μία αόριστης και υποθετικής πιθανότητας σχέσης του κατηγορούμενου με ληστεία στην Κοζάνη το 2013.

«Χρησιμοποιήθηκε το γεγονός, όπως και η γνωριμία του για να στοιχειοθετηθεί η επικινδυνότητα του. Από το γεγονός της γνωριμίας του με κάποιον από τους συλληφθέντες άλλης υπόθεσης και οι εσφαλμένες αναφορές περί δήθεν τριών άγνωστων δραστών, ενώ η αστυνομία γνωρίζει την αλήθεια, δηλαδή ποιοι και πόσοι δικάστηκαν και καταδικάστηκαν για εκείνη την υπόθεση, αποδεικνύει τον δόλο και τη σκοπιμότητα που είχαν», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γ. Καρκανιάς.

belbento

Με επιστολή της στο Documento η σύντροφος του Χ.Μ. καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την υποτιθέμενη προσπάθεια διαφυγής του Χ.Μ. κατά τη διάρκεια προσέγγισής του από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικά περιγράφοντας την ώρα της προσαγωγής: «Από το μπαλκόνι είδα ότι τον έπαιρναν με χειροπέδες και ευθύς αμέσως κατέβηκα στο σημείο μαζί με τον ανήλικο γιό μας να μάθω ποιοί ήταν αυτοί που τον απήγαγαν, τι είχε συμβεί και πού τον πήγαιναν. Όταν κατέβηκα, κάποιοι γείτονες ήταν ήδη εκεί και ζητούσαν το λόγο ενώ παράλληλα είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία. Δεν ενημέρωσε κανείς τους ότι είναι αστυνομικοί και ότι επρόκειτο για προσαγωγή. Όλοι ρωτούσαν ποιοι ήταν, πού τον πάνε και τους αποκαλούσαν ‘’τρομοκράτες’’».

Αναφερόμενη στη βιαιότητα που επέδειξαν οι αστυνομικοί σημειώνει: «Ξαφνικά εμφανίστηκε ένα αυτοκίνητο μάρκας Honda και βγήκαν δύο άνδρες, κατέβηκε ο οδηγός και άρχισε να τον πνίγει και να του ασκεί βία, μπροστά στα μάτια του παιδιού μας».

Μάλιστα η ίδια καταγγέλλει πως οι αστυνομικοί την έσπρωξαν και δεν απαντούσαν σε καμία από τις επίμονες ερωτήσεις που τους έκανε σχετικά με τον λόγο προσαγωγής του συντρόφου της ενώ την ίδια ώρα προκειμένου να κατευνάσουν το πλήθος που είχε βγει στη γειτονιά και διαμαρτυρόταν για την κατάσταση διέδιδαν ψευδώς πως ο κατηγορούμενος διώκεται για ασέλγεια σε ανήλικο. 

«Αφού ο σύντροφός μου μπήκε στο αμάξι και μην έχοντας λάβει απαντήσεις για το οτιδήποτε, μπήκα μπροστά στο αυτοκίνητο μαζί με μια κοπέλα κι έναν κύριο, απαιτώντας να μας πουν επιτέλους τι συμβαίνει, ποιοι ήταν και πού τον πάνε. Τότε ένας εκ των δύο με έσπρωξε, παραγκωνίζοντάς με για να καταφέρουν να τον πάρουν χωρίς να εξηγήσουν τίποτα. Μάλιστα σε ερώτηση μου για το τι συμβαίνει, η απάντηση που έλαβα ήταν ”ας πρόσεχε”. Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο. Επιβεβαίωσαν πως οι απαγωγείς ήταν αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας, αλλά δεν μπορούσαν να δώσουν πληροφορίες για το που τον πηγαίνουν.

Σε μετέπειτα επικοινωνία που είχα με τους γείτονες, με πληροφόρησαν πως κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του συντρόφου μου οι αστυνομικοί έλεγαν στους περίοικους ότι ”ασέλγησε σε κοριτσάκι” , προσπαθώντας έτσι να στρέψουν το πλήθος, που είχε απηυδήσει με την συμπεριφορά τους, εναντίον του», λέει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η επιστολή της Μ.Κ.

«Το μεσημέρι της 13ης Οκτωβρίου είδα το σύντροφό μου Χ.Μ. από το μπαλκόνι της οικείας μας, στα Ιλίσια, να επιστρέφει από την εργασία του και να παρκάρει το αυτοκίνητό μας μόλις λίγα μέτρα μακριά. Στην είσοδο της πολυκατοικίας τον πλησίασαν δύο άνδρες περνώντας του χειροπέδες με βία. Έκπληκτος με όλα όσα συνέβαιναν τους είπε πως το μόνο που ήθελε ήταν να με ειδοποιήσει για να μην ανησυχώ και μετά θα τους ακολουθούσε. Εκείνοι του το αρνήθηκαν και του είπαν πως δεν θα ενημερώσει κανέναν, τότε άρχισε να φωνάζει το όνομά μου και να ρωτάει για ποιο λόγο γίνονται όλα αυτά, με αποτέλεσμα να βγουν αρκετοί περίοικοι στα γύρω μπαλκόνια αλλά και στο σημείο όπου διαδραματιζόταν η εν λόγω απαγωγή. Από το μπαλκόνι είδα ότι τον έπαιρναν με χειροπέδες και ευθύς αμέσως κατέβηκα στο σημείο μαζί με τον ανήλικο γιό μας να μάθω ποιοί ήταν αυτοί που τον απήγαγαν, τι είχε συμβεί και πού τον πήγαιναν. Όταν κατέβηκα, κάποιοι γείτονες ήταν ήδη εκεί και ζητούσαν το λόγο ενώ παράλληλα είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία. Δεν ενημέρωσε κανείς τους ότι είναι αστυνομικοί και ότι επρόκειτο για προσαγωγή. Όλοι ρωτούσαν ποιοι ήταν, πού τον πάνε και τους αποκαλούσαν «τρομοκράτες».

Ξαφνικά εμφανίστηκε ένα αυτοκίνητο μάρκας Honda και βγήκαν δύο άνδρες, κατέβηκε ο οδηγός και άρχισε να τον πνίγει και να του ασκεί βία, μπροστά στα μάτια του παιδιού μας. Αφού ο σύντροφός μου μπήκε στο αμάξι και μην έχοντας λάβει απαντήσεις για το οτιδήποτε, μπήκα μπροστά στο αυτοκίνητο μαζί με μια κοπέλα κι έναν κύριο, απαιτώντας να μας πουν επιτέλους τι συμβαίνει, ποιοι ήταν και πού τον πάνε. Τότε ένας εκ των δύο με έσπρωξε, παραγκωνίζοντάς με για να καταφέρουν να τον πάρουν χωρίς να εξηγήσουν τίποτα. Μάλιστα σε ερώτηση μου για το τι συμβαίνει, η απάντηση που έλαβα ήταν «ας πρόσεχε». Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο. Επιβεβαίωσαν πως οι απαγωγείς ήταν αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας, αλλά δεν μπορούσαν να δώσουν πληροφορίες για το που τον πηγαίνουν.

Σε μετέπειτα επικοινωνία που είχα με τους γείτονες, με πληροφόρησαν πως κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του συντρόφου μου οι αστυνομικοί έλεγαν στους περίοικους ότι «ασέλγησε σε κοριτσάκι» , προσπαθώντας έτσι να στρέψουν το πλήθος, που είχε απηυδήσει με την συμπεριφορά τους, εναντίον του.

Κατόπιν επικοινωνίας με δικηγόρο, κάλεσα στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου με σκοπό να πληροφορηθώ για το τι συμβαίνει με τον σύντροφό μου, αλλά μάταια, με ενημέρωσαν πως δεν είχαν καμία σχέση με την όλη υπόθεση. Για ώρες δεν μπορούσαμε να τον βρούμε πουθενά.

Σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο μετά πληροφορηθήκαμε πως η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη κι όλο αυτό ήταν ένα στημένο επεισόδιο ώστε να πάρουν με βίαιο και παράνομο τρόπο το DNA του.

Μ.Κ.

17/10/2021»

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός για απείθεια

Επιπρόσθετα συνελήφθη κατόπιν εντάλματος που εκδόθηκε σε βάρος του για ληστεία σε βάρος υπαλλήλου χρηματαποστολής καθώς και για επίθεση με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 13-10-2021, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 34χρονος ημεδαπός για απείθεια.

Από την έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι ο 34χρονος έχει διαπράξει και τις ακόλουθες αξιόποινες πράξεις:

Απογευματινές ώρες της 10-2-2018 στου Ζωγράφου, μαζί με άγνωστο συνεργό του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου, υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, κατά τη διάρκεια παραλαβής χρημάτων από κατάστημα σούπερ μάρκετ και του αφαίρεσαν το ειδικό κυτίο μεταφοράς αξιών.

Πρώτες πρωινές ώρες της 17-5-2009 με συνεργούς του, τοποθέτησαν και ενεργοποίησαν Αυτοσχέδιους Εκρηκτικούς Εμπρηστικούς Μηχανισμούς σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, σταθμευμένα εξωτερικά και εσωτερικά αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στην Λ. Μεσογείων. Από τις εκδηλωθείσες εκρήξεις και πυρκαγιές, προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στους χώρους της αντιπροσωπείας.

Για τις δύο ανωτέρω πράξεις υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών δικογραφία και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς, τόσο με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για απείθεια όσο και για το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του για τις δύο ανωτέρω πράξεις, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…