Καταγγελίες για αστυνομική βία και αναίτιες προσαγωγές στα Εξάρχεια

Έφοδος στην πλατεία Εξαρχείων, απόπειρα εισβολής σε καφενείο, καταγγελίες για αναίτιες προσαγωγές και αστυνομική βία συμπληρώνουν το σκηνικό στα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης, μετά την επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ

mat

Εκρηκτικό ήταν το κλίμα στα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης, μετά την ένταση που δημιουργήθηκε στη συμβολή των οδών Μεθώνης και Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά διμοιρίας των ΜΑΤ και αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ από την επίθεση κάηκε μια μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ. Η ένταση συνεχίστηκε για αρκετές ώρες στην περιοχή, καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ ξεχύθηκαν στους δρόμους των Εξαρχείων, πραγματοποιώντας πολυάριθμες προσαγωγές.

Έφοδος στην πλατεία Εξαρχείων και απόπειρα εισβολής σε καφενείο

Μετά την επίθεση, άνδρες της ΟΠΚΕ, ως αντίποινα, πραγματοποίησαν έφοδο στην περιοχή, κατακλύζοντας τους δρόμους γύρω από την πλατεία Εξαρχείων. Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες, απέκλεισαν καφενείο που βρίσκεται πάνω στην πλατεία, με σκοπό να συλλάβουν τα άτομα που βρισκόντουσαν μέσα. Όπως φαίνεται από βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να εισβάλουν στο μαγαζί, ωστόσο ο κόσμος που βρισκόταν μέσα τους εμπόδισε.

Παράλληλα, κόσμος συγκεντρώθηκε απ’ έξω, σε ένδειξη αλληλεγγύης, με σκοπό να μην πραγματοποιηθούν προσαγωγές και συλλήψεις. Στο σημείο βρέθηκαν οι δικηγόροι Ιωάννα Κούρτοβικ και Άννα Παπαρρούσου, οι οποίες επεσήμαναν στις αστυνομικές δυνάμεις ότι δεν υπήρχε ένταλμα εισαγγελέα για εισβολή σε ιδιωτικό χώρο και την πραγματοποίηση προσαγωγών. Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από το σημείο. 

Εισβολή των ΜΑΤ στο καφενείο ήθελε ο Άδωνης

Το βίντεο με τα ΜΑΤ να επιχειρούν να εισβάλουν στο καφενείο σχολίασε και ο υπέρμαχος της τάξης και της «εκκαθάρισης» των Εξαρχείων, Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Ως υπουργός, πολιτικός και πολίτης, σας λέω ότι θα ήθελα να δω την Αστυνομία να σπάει την πόρτα στο βίντεο και να μπαίνει. Επί της αρχής εγώ θέλω μία Αστυνομία, που όταν θέλει να μπει σε έναν χώρο να κάνει έλεγχο, να μπαίνει. Μπορεί να εκρίθη από τον επικεφαλής ότι εκείνη την ώρα, για Χ λόγους, ότι δεν έπρεπε να το πράξει».

Απ’ ότι φαίνεται, ο υπουργός βρίσκει καλή ιδέα ανά πάσα ώρα και στιγμή να μπορεί να μπει η αστυνομία στο σπίτι του, στο μαγαζί του, στο σχολείο του παιδιού του, χωρίς ένταλμα, και δε χρειάζεται μπόλικη σκέψη για να διαπιστώσει κανείς σε ποια εποχή παραπέμπει η «δημοκρατική» άποψή του.

Καταγγελίες για αστυνομική βία και αναίτιες προσαγωγές 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των παρευρισκόμενων που δημοσιοποιήθηκαν στα social media, οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν και σε αναίτιες προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας. Συνολικά, προσήχθησαν 16 άτομα, ενώ η μία προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη. Η αστυνομία ανέφερε πως ο συλληφθείς είναι μέλος της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», γεγονός που φαίνεται να επιβεβαιώνεται από σχόλιο μέλους του Ρουβίκωνα στα social media, ο οποίος, μάλιστα, κάνει λόγο για άγριο ξυλοδαρμό του συντρόφου του από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, έγραψε σχετικά με τη σύλληψη: «Μέλος του Ρουβίκωνα που βρίσκονταν έξω από το καφενείο σήμερα ξυλοκοπήθηκε άγρια από τα ΜΑΤ αφού πρώτα τον ξεγύμνωσαν.Τον προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ όπου και του ανακοίνωσαν ότι συλλαμβάνεται. Περνάει αύριο από Ευελπίδων. Είναι άσχημα χτυπημένος και πρέπει να πάει στο νοσοκομείο.»

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

ose treno

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

Το τρένο με εντολή του ΟΣΕ και της Πυροσβεστική παραμένει στο σημείο

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομακου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…