Καταγγελίες για αποκλεισμούς δικαιούχων από το Κοινωνικό Μέρισμα

Πολλές και βαριές κατηγορίες για αποκλεισμό των ΑμεΑ που δεν λαμβάνουν επίδομα του ΟΠΕΚΑ από το κοινωνικό μέρισμα του 2019

NewsRoom 16/12/2019 | 10:50

Δεν φτάνει που η κυβέρνηση «πετσόκοψε» το φετινό κοινωνικό μέρισμα, επιπλέον στη δημοσιότητα έρχονται καταγγελίες για αποκλεισμούς δικαιούχων την τελευταία στιγμή.

Το κοινωνικό μέρισμα της ΝΔ έρχεται και με λιγότερους δικαιούχους (μόλις 250.000 έναντι πολλών εκατοντάδων χιλιάδων που το έλαβαν τα προηγούμενα χρόνια) αλλά και με μικρότερο ποσό (175 εκατ. ευρώ ενώ τα προηγούμενα χρόνια δόθηκαν μέχρι 780 εκατ. ευρώ).

Σαν να μην έφταναν αυτά, για αποκλεισμό των ΑμεΑ που δεν λαμβάνουν επίδομα του ΟΠΕΚΑ από το Κοινωνικό Μέρισμα 2019, κάνουν λόγο αναγνώστες της aftodioikisi.gr, με καταγγελίες στην ιστοσελίδα.

Σταχυολογούνται ενδεικτικά οι εξής:

«Ολικά ανάπηρη γυναίκα με 94% ΚΕΠΑ συνταξιούχος βαριάς αναπηρίας που χρήζει συμπαράσταση εταίρου προσώπου δεν παίρνει το μέρισμα…Αισχος ….Κάντε κάτι….Ανάπηροι δεν είναι μονο αυτοί του ΟΠΕΚΑ….Ολικά ανάπηρη γυναίκα είναι δυνατόν να μην είναι δικαιούχος!»

«Τρεις ακόμα περιπτώσεις ολικά ανάπηρων με πάνω από 80% αναπηρία που είναι εκτός του μερίσματος! Είναι δυνατόν ανάπηροι του ΟΠΕΚΑ με 67% αναπηρία να το παίρνουν και οι άλλοι με 80% και 90% αναπηρία να μην το παίρνουν επειδή δεν είναι ΟΠΕΚΑ? ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ….ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΑ!».

Φαίνεται, όμως, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ότι υπάρχουν και άλλοι αποκλεισμοί.