Καταγγελία: Μεγάλο ιδιωτικό σχολείο χωρίς άδεια λειτουργίας τινάζει στον αέρα τις Πανελλήνιες

Τεράστιο ζήτημα πολιτικό και ηθικό εγείρεται από την καταγγελία δημόσιων εκπαιδευτικών την οποία δημοσιοποιεί η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), περί μεγάλου ιδιωτικού σχολείου της Ηπείρου που φέτος λειτουργεί χωρίς νόμιμη άδεια και παρά ταύτα έχει επιλεγεί από τις αρμόδιες εκπαιδευτικές αρχές ως εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

NewsRoom 12/05/2017 | 11:51

«Οι δημόσιοι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται, διότι η απόφαση επιλογής ενός παράνομου ιδιωτικού σχολείου ως εξεταστικού κέντρου όχι μόνο τορπιλίζει τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά θέτει τεράστιο ζήτημα ισονομίας ανάμεσα στους μαθητές και πριμοδοτεί παράνομα τα ιδιωτικά σχολεία και τους μαθητές τους» αναφέρει η Ομοσπονδία επισημαίνοντας ότι ακόμη και οι μαθητές του εν λόγω εκπαιδευτηρίου, δεν έχουν καν δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλαδικές.

Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ «οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας όχι μόνο αδυνατούν να ελέγξουν την καλπάζουσα ανομία και ασυδοσία στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αλλά την ενισχύουν με τέτοιες ενέργειες». «Η δυνατότητα των ιδιωτικών σχολείων να εκδίδουν ισότιμους τίτλους με αυτούς των δημόσιων χωρίς ουσιαστική κρατική εποπτεία γεννά ‘’σημαδεμένες’’ εξετάσεις, ακόμα και σε επίπεδο πανελλαδικών όπως αποδεικνύεται από τη σημερινή καταγγελία, καθώς και παράνομους τίτλους σπουδών», σημειώνεται περαιτέρω η Ομοσπονδία, η οποία προσφεύγει στην Εισαγγελία Ιωαννίνων «για να αποκατασταθεί» όπως αναφέρει, «η νομιμότητα».

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.