Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ: Μεθοδεύουν την επαναλειτουργία της "Ελληνικός Χρυσός" στις Σκουριές

Πως η υπηρεσιακή ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ πραγματοποιεί έναν «αγώνα δρόμου» προκειμένου να ακυρώσει την απόφαση του πρώην υπουργού Πάνου Σκουρλέτη για «προσωρινό λουκέτο» στις Σκουριές καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

cover
NewsRoom 09/09/2015 | 15:00

Πως η υπηρεσιακή ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ πραγματοποιεί έναν «αγώνα δρόμου» προκειμένου να ακυρώσει την απόφαση του πρώην υπουργού Πάνου Σκουρλέτη για «προσωρινό λουκέτο» στις Σκουριές καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Τμήμα Οικολογίας – Περιβάλλοντος – Χωρικού Σχεδιασμού ΣΥΡΙΖΑ, τις τελευταίες ημέρες «η υπηρεσιακή ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ, μετά τη συνάντησή της με εκπροσώπους της “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ”, έχει αποδυθεί σε έναν “αγώνα δρόμου” προκειμένου να ακυρώσει την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Π. Σκουρλέτη που ανακάλεσε στις 19 Αυγούστου 2015 παλιότερες αποφάσεις έγκρισης των τεχνικών μελετών για τις δραστηριότητες της “Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ.” στη Χαλκιδική, εξαιτίας παραβίασης των όρων των μελετών με υπαιτιότητα της εταιρείας».

Όπως σημειώνεται, «αυτή η “σπουδή” της υπηρεσιακής ηγεσίας του ΥΠΑΠΕΝ που, ασκώντας πιέσεις σε στελέχη του Υπουργείου, λειτουργεί εκ των πραγμάτων υποστηρικτικά στα συμφέροντα και τις μεθοδεύσεις της εταιρείας, βρίσκεται απολύτως έξω από τις υποχρεώσεις και το θεσμικό ρόλο της υπηρεσιακής κυβέρνησης (που, υπενθυμίζουμε, δεν έχει εκλεγεί από το λαό, ούτε έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή) και σκοπό έχει αποκλειστικά να οδηγήσει τη χώρα απρόσκοπτα στις πρόωρες εκλογές».

 

Κάλεσμα σε Θάνου και πολίτες

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου «να διασφαλίσει την σύμφωνη με τη νομοθεσία και την πολιτική ηθική λειτουργία του ΥΠΑΠΕΝ για το διάστημα έως την παράδοση του χαρτοφυλακίου στην επόμενη εκλεγμένη κυβέρνηση».

Την ίδια στιγμή, καλεί τους πολίτες να «περιφρουρήσουν με ηρεμία και αποφασιστικότητα τη συγκεκριμένη σημαντική απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με την ψήφο τους στις 20 Σεπτέμβρη να αποτελειώσουν όσους ονειρεύονται επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς, όταν κουμάντο στα Υπουργεία έκαναν τα μεγάλα συμφέροντα».