Καταγγελία συνθέτη για "φέσι" από τον Δήμο Μεσολογγίου

Σε ανοιχτή επιστολή που κοινοποιείται στον Δήμο Μεσολογγίου προχώρησε ο συνθέτης κ. Αλέξανδρος Χάχαλης, ο οποίος καταγγέλλει την δημοτική αρχή…

ppp2

Σε ανοιχτή επιστολή που κοινοποιείται στον Δήμο Μεσολογγίου προχώρησε ο συνθέτης κ. Αλέξανδρος Χάχαλης, ο οποίος καταγγέλλει την δημοτική αρχή για μη καταβολή 950 ευρώ, που αποτελούσε την αμοιβή του για την συναυλία που πραγματοποίησε κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις της «Εξόδου» στις 26 Απριλίου 2013. Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή-καταγγελία του κ. Χάχαλη:

«Εν Ελλάδι, Τρίτη, 13η Μαΐου 2014

Προς την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου και την Ανίερη Δημοτική Αρχή της, η οποία έχει 300.000€ για ιστοσελίδα, αλλά απαξιεί να πληρώσει 950€ +φπα, για την Συναυλία-Δώρο στον Κήπο των Ηρώων, μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων της Εξόδου στις 26-4-2013!


Εγώ βεβαίως, για να είμαι κύριος, επλήρωσα όλα τα έξοδα μετακινήσεως εξ Αττικής (άπαξ για όλους και δις για μένα) και μία συμβολική αμοιβή-δώρο, από 100€ σε 3 μεγάλους καλλιτέχνες που ήλθαν με λεωφορείο εξ Αθηνών για 3 ημέρες μαζί με πρόβες. Η Δημοτική σας αρχή όμως, αγαπητοί Μεσολογγίτες, δεν αισθάνεται την ανάγκη αυτή. Έχει προφανώς άλλες προτεραιότητες.

Μετά από πολλούς μήνες και αμέτρητα αναπάντητα τηλεφωνήματα ο τότε πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μεσ/γγίου και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Αριστείδης Καβάγιας, που με απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο με απέφευγε κρυβόμενος, με πληροφόρησε τον Σεπτέμβριο του ’13 ότι δεν πέρασε ποτέ το κόστος της συναυλίας από το Δημ. Συμβούλιο!!! Εγώ αφελέστατα δεν ζήτησα αποδεικτικό για του Δημ. Συμβουλίου την έγκριση, εμπιστεύτηκα, δυστυχώς, τον κ. Καβάγια. Μου ήταν αδιανόητο αυτό που ήκουσα.

Και για να ξέρετε: Μίλησα πέρισυ για το θέμα στην ιδιαιτέρα του Δημάρχου κυρία Σκορδά (η οποία με απέπεμπε συνεχώς στον κ. Καβάγια που δεν απαντούσε ποτέ) και της έθιξα επίσης τα τής αστρονομικά πανάκριβης ιστοσελίδας σας, η δέ μού απεκρίθη:

«Τι σχέση έχει αυτό κ.Χάχαλη; Είναι όλα με χρήματα του ΕΣΠΑ, νομίμως εγκεκριμένα!»

Όταν δε της είπα: «Ο κόσμος πεινάει και πηδάει απ’τα παράθυρα αλλά εσείς έχετε 300.000 για ιστοσελίδα, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ»,  μου έκλεισε το τηλέφωνο κατάμουτρα!

Μερικοί στην Ιερά Πόλη ενοχλήθηκαν από το μοντέρνο ύφος της μελοποίησης τής Νίκης τού Κωστή Παλαμά, την συμμετοχή του μπουζουκιού (εθνικού οργάνου της Ρωμιοσύνης) και το εξώπλατο της ηθοποιού που υπεδύετο την Αρχαία Θεά Νίκη (έχουν ιδεί ποτέ τους άγαλμα Νίκης; μήπως να φόραγε μαύρη μπούργκα;).  Το ότι η ιστοσελίδα τής NAΣA (Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος των ΗΠΑ) πιθανόν να στοίχισε πολύ λιγότερα δεν φαίνεται να τους ακουμπά…

Δυστυχώς η είδηση για τα 300 ευρωχιλιαρόπουλα μυστηρίως απεκαλύφθη αμέσως μετά τις εκδηλώσεις της Εξόδου (30/4/13). Έσπευσαν δέ να «καρφώσουν» κι άλλους δύο Δήμους, της Βόνιτσας και του Ακτίου. Δύο μήνες πριν, δεν ξέρω αν θα δεχόμουν να πλησιάσω καν στην Πόλη σας, όχι να χαρίσω και συναυλία σ’ έναν αχάριστο και υπόπτως υπερσπάταλο Δήμο! Φευ! Με άλλα νόμιζα ότι συμμαχούσα, (κρίση, μικρή φτωχή πόλη, απεργίες πείνας για τα ΤΕΙ κλπ).

Ξέρετε, δεν είναι καν το ποσόν, είναι η κοροϊδία μετά του διασυρμού που υπέστην, στην κατά όλα τα άλλα Πανίερον Πόλιν του Μεσολογγίου, χαίρουσα τον Παγκόσμιον σεβασμόν για την συμβολή της στην Ανθρωπότητα, εις το Παρελθόν βεβαίως και μόνον!

Κλείνοντας, σας διαβεβαιώ, ότι αδυνατώ να πιστέψω αυτό που συνέβη, αλλά ούτε και οι ένδοξοι πρόγονοι της πόλης σας θα μπορούσαν να το φανταστούν πως η ιερότητά της ξεφτιλίζεται από τέτοιες ανίερες πρακτικές!

Μετά μας φταίνε οι ξένοι και η κάθε Μέρκελ…

Αλέξανδρος Χάχαλης ο Αχαιός (σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό)».

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους