Newsroom

Newsroom

Καταγγελία στην τηλεκπαίδευση: Άγνωστος μπήκε στο Webex και αυνανιζόταν

Μια απίστευτη καταγγελία κάνει το γύρο του διαδικτύου της τελευταίες ώρες, αναφορικά με τις δικλείδες ασφαλείας  στην τηλεκπαίδευση.

FKGlM20XwAUq2b8

Το πόσο διάτρητη είναι η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης και ειδικότερα η πλατφόρμα της Webex στους κάθε λογής επιτήδειους και ανώμαλους αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά. Συγκεκριμένα, το γύρο του διαδικτύου κάνει καταγγελία γονέα στην οποία εισήλθε άγνωστος την ώρα της τηλεκπαίδευσης και προχώρησε σε αυνανισμό. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο γονέας, χάρη στην γρήγορη παρέμβαση του εκπαιδευτικού, αντιμετώπισε την εισβολή με ψυχραιμία και  διέκοψε έγκαιρα την σύνδεση, ενώ αργότερα βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει στα παιδιά  για τους κινδύνους του διαδικτύου. 
Δεν ξέρουμε αν ο εν λόγω γονιός προχώρησε και σε επίσημη καταγγελία στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ούτε και από ποιο σχολείο έγινε το περιστατικό, αλλά όπως ανέφερε σε ανάρτηση του περιμένει ενημέρωση απο τον καθηγητή.

Το γεγονός αυτό ήρθε να προστεθεί σε ένα ακόμη περιστατικό το πρωί της Πέμπτης, σε σχολείο του κέντρου της Αθήνας, όπου όπως αναφέρει το news247,  μαθητής της’ Γ Γυμνασίου μπήκε στην πλατφόρμα κανονικά για μάθημα. Λίγο αργότερα, με το προφίλ και όνομα του εν λόγω μαθητή, άλλος χρήστης, αγνώστων λοιπών στοιχείων, μπήκε στην ψηφιακή τάξη και άρχισε να βρίζει σκαιότατα τους πάντες από το τσατ. Η καθηγήτρια έθεσε και τα δύο προφίλ εκτός εικονικής αίθουσας.

Οι γονείς του παιδιού επικοινώνησαν με τη διεύθυνση του σχολείου η οποία ωστόσο δήλωσε αναρμόδια γεγονός που τελικά οδήγησε στη λύση της κλήσης στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι άνθρωποι της Δίωξης, που έχουν αντιμετωπίσει ουκ ολίγα ανάλογα περιστατικά τους τελευταίους 22 μήνες, ενημέρωσαν τους γονείς ότι πρέπει να υποβάλλουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου και αν είναι δυνατόν να προσκομίσουν και σκριν σοτ του άλλου, επίμαχου προφίλ.

Από τα παραπάνω γίνονται σαφή δύο πράγματα: Πρώτον ότι οι μαθητές και αλλά οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται εντελώς απροστάτευτοι στο εικονικό περιβάλλον της Webex και δεύτερον φέρνει μεγάλη ευθύνη το Υπουργείο Παιδείας, καθώς ουδείς έχει φροντίσει να ενημερώσει και να κατευθύνει τους εκπαιδευτικούς για το πως θα αντιμετωπίζουν τέτοια περιστατικά χωρίς να αποκλείουν τους μαθητές τους από τη διαδικασία.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…