Καταγγελία-σοκ δημοσιογράφου για στοχοποίηση από την αστυνομία (Video)

Νέο «σόου» αστυνομικής αυθαιρεσίας και προσπάθειας φίμωσης δημοσιογράφου, που απλώς έκανε τη δουλειά του. Τον περικύκλωσαν μαζί με μια διμοιρία ΜΑΤ, τον κλώτσησαν και τον κράτησαν παράνομα.

NewsRoom 15/01/2022 | 20:18

Στην πορεία των αντιεξουσιαστών, που διαμαρτύρονται για την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» του ΑΠΘ, βρέθηκε ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης - Όπως αποδεικνύει και σχετικό βίντεο που έχει δημοσιευθεί, άνδρες της Ασφάλειας χωρίς καμία αιτία του ζήτησαν να κλείσει το κινητό του τηλέφωνο, στη συνέχεια τον περικύκλωσαν μαζί με μια διμοιρία ΜΑΤ, τον κλώτσησαν και τον κράτησαν παράνομα.

Ένταση επικράτησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη λήξη πορείας που πραγματοποίησαν ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αστυνομικές επιχειρήσεις εκκένωσης των καταλήψεων στο κτίριο του τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ και του εργαστηρίου Φαρμακολογίας του ΑΠΘ. 

Στην πορεία των αντιεξουσιαστών, βρέθηκε ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης - Όπως μας πληροφορεί ο δημοσιογράφος, παρά την επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας, υπεβλήθη σε έλεγχο στοιχείων από τους αστυνομικούς επειδή τραβούσε βίντεο.

«Μόλις με έπιασε η αστυνομία μπροστά σε όλους τους δημοσιογράφους παρά την επίδειξη δημοσιογραφικής επειδή τραβούσα βίντεο (…). Με έβαλαν να κλείσω το κινητό, μου φώναζαν, με ρώτησαν αν είναι ο "φίλος τους ο Αβραμίδης ο γνωστός" και ένας με κλώτσησε στο καλάμι» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter που πρόσφατα επανήλθε καθώς είχε ανασταλεί προσωρινά λόγω «ασυνήθιστης δραστηριότητας» του προφίλ του.

Μετά την παρέμβαση άλλων δημοσιογράφων αφέθηκε ελεύθερος.

Η ανάρτηση που έκανε στο προφίλ του