Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Κατέληξε 39χρονη με κορονοϊό πριν προλάβει να μεταφερθεί σε ΜΕΘ

Διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ κατέληξε η 39χρονη που έχασε τη ζωή της από κορονοϊό στο Λαϊκό Νοσοκομείο, σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

NewsRoom 28/09/2020 | 23:50

Συνολικά 36 επισκέπτες μολύνθηκαν από τον κορονοϊό σε αυτό το πάρτι γενεθλίων. Την περασμένη Παρασκευή ήταν μόνο 20 τα κρούσματα. Όμως η αύξηση του αριθμού των μολύνσεων προκάλεσε τεράστια προσέλευση σε υπαίθριο κέντρο όπου γίνονται τεστ κορονοϊού με αποτέλεσμα, όπως γράφει η εφημερίδα "Westfalen-Blatt", να σχηματιστούν και σήμερα μεγάλες ουρές αυτοκινήτων. Οι δημοτικές αρχές ζήτησαν από τους πολίτες ήδη από το μεσημέρι να μην κατευθύνονται προς το σημείο εκείνο, διότι το σύστημα είναι υπερφορτωμένο. 

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ «η νεαρή γυναίκα θετική στην Covid-19 άφησε την τελευταία της πνοή σε κοινό θάλαμο κορονοϊού στο Λαϊκό Νοσοκομείο, λίγο πριν τη μεταφορά της σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περιστατικά Covid-19».


Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννακός: «ο ασθενης που νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε ενα νοσοκομείο που δεν διαθέτει κλίνες ΜΕΘ Covid σημαίνει ότι νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κοινό θάλαμο της κλινικής κορονοϊού. Αυτό συνέβει και με την 39χρονη. Επιβαρύνθηκε η υγεία της, διασωληνώθηκε και νοσηλευόταν για μιάμιση ημέρα στη κλινική σε κοινό θάλαμο. Δόθηκε στο ΕΚΑΒ κλίση για διακομιδή σε ΜΕΘ αλλά δεν πρόλαβε να γίνει η διακομιδή της γιατί η κατάσταση της υγείας της 39χρονης, δεν επέτρεπε τη μεταφορά της σε άλλο νοσοκομείο».


Παράλληλα, ο κ. Γιαννακός πρόσθεσε τα εξής: «αυτό μπορεί θα είχε αποφευχθεί αν το νοσοκομείο που βρισκόταν διαθέτει  κλίνες ΜΕΘ για Covid-19 Δεν μπορείς να κάνεις Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορονοϊό, χωρίς να υπάρχουν ΜΕΘ κορονοϊού γιατί τα περιστατικά αυτά εμφανίζουν πολλές φορές ραγδαία επιδείνωση και δεν μπορούν να μεταφερθούν».

Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ: «Στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργεί γενική ΜΕΘ 16 κλινών που είναι υπερααπαραίτη γιατί το νοσοκομείο κάνει εξιδικευμένες και δύσκολες επεμβάσεις που οι ασθενείς μετά το χειρουργείο χρειάζονται νοσηλεία σε Μεθ. Είναι λάθος η σχεδιαζόμενη μετατροπή της σε ΜΕΘ κορονοϊού»..