Καταγγελία Παπανδρέου για ζήτημα διαφάνειας στις εσωκομματικές του ΚΙΝΑΛ

Εκλογές σε τρεις μέρες στο ΚΙΝΑΛ, με σκιές για παραχάραξη της διαδικασίας

Σε σοβαρή καταγγελία που βάζει «βόμβα» στην εξέλιξη των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, προχώρησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε ότι στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση εντοπίστηκαν πιθανώς περισσότερα ψηφοδέλτια από τους πολίτες που πράγματι ψήφισαν στην κάλπη.

Νωρίτερα με επιστολή του ο Γιώργος Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ, σε σχέση με τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ. έκανε λόγο για «Διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας».

Αναλυτικά η επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ:

«Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ, ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής.

Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων.
Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν – διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζήτω από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής».

Θεσσαλία: Τιτάνιες προσπάθειες κατοίκων και εθελοντών να απομακρύνουν τόνους λάσπης

Θεσσαλία: Τιτάνιες προσπάθειες κατοίκων και εθελοντών να απομακρύνουν τόνους λάσπης

Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι γλίτωσαν από τον Daniel και τους χτύπησε…

Κουτσούμπας: Nα μην μπορεί να πανηγυρίζει κανένας Μητσοτάκης την άλλη Κυριακή

Κουτσούμπας: Nα μην μπορεί να πανηγυρίζει κανένας Μητσοτάκης την άλλη Κυριακή

Στη συγκέντρωση μίλησαν οι Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και Πέτρος Αλέπης, υποψήφιος δήμαρχος Νέας…

Συγκέντρωση για την δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη: Ενάντια στη προσπάθεια της συγκάλυψης

Συγκέντρωση για την δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη: Ενάντια στη προσπάθεια της συγκάλυψης

Στο Σύνταγμα διαδήλωσαν εκατοντάδες άτομα ενάντια στην αστυνομική βία και σε μια προσπάθεια ανάδειξης της…

Επίσκεψη Βαρουφάκη σε Ασάνζ: Στην απομόνωση 23 ώρες το 24ωρο ο συνιδρυτής των Wikileaks

Επίσκεψη Βαρουφάκη σε Ασάνζ: Στην απομόνωση 23 ώρες το 24ωρο ο συνιδρυτής των Wikileaks

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 επισκέφθηκε τον συνιδρυτή του Wikileaks, δημοσιογράφο Τζούλιαν Ασάνζ, στη φυλακή του…

Villagers of Ioannina City κατά περιφερειάρχη Ηπείρου: Μήνυση για χρήση της μουσικής τους σε προεκλογική του εκδήλωση

Villagers of Ioannina City κατά περιφερειάρχη Ηπείρου: Μήνυση για χρήση της μουσικής τους σε προεκλογική του εκδήλωση

Σε μια απερίσκεπτη -όπως φάνηκε- κίνηση εντυπωσιασμού, προσπαθώντας να κερδίσει μέρος της νεολαίας, ο Περιφερειάρχης…