Καταγγελία Πανούση: Βουλευτές συνομιλούσαν με τους Πυρήνες της Φωτιάς

Ονόματα βουλευτών που είχαν συνομιλίες με μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνες της Φωτιάς, κατέθεσε ο Γιάννης Πανούσης στην εισαγγελέα του Αρείου…

panousis 8
Ονόματα βουλευτών που είχαν συνομιλίες με μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνες της Φωτιάς, κατέθεσε ο Γιάννης Πανούσης στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, το πρωί της Δευτέρας.
 
Συγκεκριμένα, την περίοδο που διατελούσε χρέη αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Δικαιοσύνης προετοίμαζε τον περιβόητο νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα στον Τύπο που έκαναν λόγο για εφόδους στα κελιά όπου κρατούνταν τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.
 
Τότε, ο κ. Πανούσης είχε τονίσει πως ουδέποτε έδωσε τέτοια εντολή, ζητώντας από τον υπουργό Δικαιοσύνης να διαψεύσει το γεγονός. Κάτι που ο κ. Παρασκευόπουλος δεν έπραξε, λέγοντας ότι «οι αστυνομικοί δέχονται εντολές μόνο από την υπεύθυνη ιεραρχία. Επομένως, αποκλείεται να έχουν δεχθεί εντολές από ‘άλλους, οι οποίοι και πάλι κρύβονται».
 
Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να στοχοποιηθεί ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και να δεχθεί απειλές, με τον ίδιο να μη δίνει ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός. Ωστόσο, οι πληροφορίες που είχε λίγες μέρες αργότερα από αξιόπιστες πηγές σημείωναν ότι οι απειλές έχουν βάση και μάλιστα ετοιμαζόταν σχέδιο για να γίνουν πράξη.
 
Ο ίδιος θορυβήθηκε, όμως δεν θέλησε να δώσει ποινικές εκτάσεις στο θέμα, θεωρώντας πως καλύτερη λύση ήταν να γράψει ένα βιβλίο και να δώσει τα απαραίτητα στοιχεία σε συμβολαιογράφο, σε περίπτωση που ο ίδιος πάθαινε κάτι.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Πανούσης θεώρησε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί πολιτικά το εν λόγω ζήτημα και όχι μέσω της δικαστικής οδού.
 
Όμως, προκλήθηκε να δώσει τα συγκεκριμένα στοιχεία στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με αποτέλεσμα η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…