Καταγγελία: Ο Σγουρός μονιμοποίησε και "προικοδότησε" δικά του "παιδιά" στο παρά πέντε

Σοβαρό πολιτικό και νομικό ζήτημα γεννάται για τον απερχόμενο περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό εφόσον ευσταθούν καταγγελίες αναγνώστριάς μας για μονιμοποίηση…

agouros

Σοβαρό πολιτικό και νομικό ζήτημα γεννάται για τον απερχόμενο περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό εφόσον ευσταθούν καταγγελίες αναγνώστριάς μας για μονιμοποίηση υπαλλήλων και κατάταξή τους σε υψηλά μισθολογικά κλιμάκια μία ώρα πριν την λήξη του ωραρίου της Παρασκευής και δύο ημέρες πριν τις εκλογές.

Ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), ο οποίος υπάγεται απευθείας στην Περιφερειακή Διοίκηση Αττικής, με άλλα λόγια στον κ. Σγουρό, ανάρτησε σειρά αποφάσεων στη «Διαύγεια» με τις οποίες επιχειρείται η δημιουργία δεδικασμένου για τη νομιμοποίηση 120 ατόμων που εργάζονται με σχέση ορισμένου χρόνου στην Περιφέρεια: «παιδιά του Σγουρού», όπως καταγγέλλεται, τα οποία έχουν προσληφθεί με αδιαφανείς διαδικασίες.

Το παράθυρο για να μπεις στο Δημόσιο χωρίς ΑΣΕΠ είναι το εξής: παίρνεις μια θέση ορισμένου χρόνου, σου ανανεώνουν την σύμβαση κατά παράβαση του Προεδρικού Διατάγματος 164 για περισσότερες από τρεις φορές σε σύντομα χρονικά διαστήματα (έτσι τεκμαίρεται ότι το προσωπικό καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες) και στη συνέχεια μέσω των δικαστηρίων επιτυγχάνεται η μονιμοποίηση.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγινε μόνο αυτό, αλλά επιχειρήθηκε επανειλημμένως να καταταγούν τα άτομα αυτά και σε υψηλά μισθολογικά κλιμάκια, το οποίο κόλλησε στο Ελεγκτικό Συνέδριο και φθάσαμε στο φαινόμενο μία ώρα πριν την λήξη του ωραρίου της Παρασκευής να ανεβαίνουν στην «Διαύγεια» οι σχετικές διαπιστωτικές πράξεις. Σημειώστε ότι υπάρχει απόφαση Δικαστηρίου η οποία διατάζει την μετατροπή των συμβάσεων 120 υπαλλήλων του ΕΔΣΝΑ από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Η απόφαση αυτή όμως δεν είναι ούτε τελεσίδικη ούτε αμετάκλητη και εις βάρος της έχει κατατεθεί έφεση.

Το www.koutipandoras.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον κ. Σγουρό, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό. Όπως κι αν έχει, περιμένουμε με αδημονία την απάντησή του.

 

 

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…