Καταγγελία: Μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και εκδικητικές απολύσεις σε ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας

Απίστευτες καταγγελίες για ιδιωτικό σχολείο και μάλιστα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κατατέθηκαν σήμερα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

5792355d1dc524c8038b514c

Συγκεκριμένα, από e-mails της διεύθυνσης του σχολείου προς τους εκπαιδευτικούς προκύπτουν μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, απαράδεκτες εκφράσεις και προσβολές και ταυτόχρονα διατυπώνονται έμμεσες απειλές ότι, αν δεν πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες «απαιτήσεις» του σχολείου, σύντομα θα έλθει η απόλυση.

Σύμφωνα με την καταγγελία και όπως προκύπτει από τα e-mails που κατέθεσαν εργαζόμενοι στο σχολείο στην ΟΙΕΛΕ, οι απειλές για απόλυση έγιναν μετά από άρνηση καθηγητών να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες, όπως στο βάψιμο του σχολείου ή να εργαστούν το Σαββατοκύριακο.

Η διοίκηση του σχολείου φαίνεται να ενοχλείτο παράλληλα διότι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί εξέφραζαν τη γνώμη τους για το απίστευτα πιεστικό και παράλογο πρόγραμμα που επέβαλε η διεύθυνση, αλλά και γιατί εξέφρασαν αντίρρηση για εκδρομή του σχολείου στη θάλασσα λόγω ελλιπών μέτρων ασφαλείας!

Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ μάλιστα υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου είναι διαφορετικό από το επίσημο που κατέθετε στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα πιθανό να απασχολούνται στο εν λόγω σχολείο εκπαιδευτικοί χωρίς διοριστήριο.

«Όταν τέτοιου είδους συνθήκες (μαύρη εργασία, απειλές, προσβολές, καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος) συμβαίνουν σε ένα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σχολείο, εύκολα φαντάζεται κανείς το ευρύτερο τοπίο στην ιδιωτική εκπαίδευση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΕΛΕ και προσθέτει: «κάθε άλλο σχόλιο, μπροστά στον «πλούτο» των αποδεικτικών στοιχείων που κατέθεσαν σήμερα στην Ομοσπονδία οι εκπαιδευτικοί (και που επιφυλασσόμαστε να δημοσιοποιήσουμε στο σύνολό τους), είναι περιττό».

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Εκρηκτικοί μηχανισμοί στο αυτοκίνητο του δράστη – Η έρευνα στο Discord

trump apopeira

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Εκρηκτικοί μηχανισμοί στο αυτοκίνητο του δράστη – Η έρευνα στο Discord

Η αμερικανική αστυνομία βρήκε εκρηκτικούς μηχανισμούς στο αυτοκίνητο του νεαρού άνδρα ο οποίος επιχείρησε να…

ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση στον Τραμπ: « Οι πράξεις πολιτικής βίας αποτελούν απειλή για την Δημοκρατία παγκοσμίως»

syriza grafeia 0

ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση στον Τραμπ: « Οι πράξεις πολιτικής βίας αποτελούν απειλή για την Δημοκρατία παγκοσμίως»

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε, την Κυριακή (14/7), την επίθεση που δέχθηκε ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ…