Καταγγελία κρατούμενου απεργού πείνας για «αθέμιτες πρακτικές» της διεύθυνσης των φυλακών Πάτρας

Τι αναφέρει στην καταγγελία του στο Κουτί της Πανδώρας ο Θανάσης Κυριαζής

img 20190516 153550

Συνεχίζει την απεργία πείνας και δίψας ο κρατούμενος των φυλακών Πάτρας, Θανάσης Κυριαζής, διεκδικώντας το δικαίωμα να σπουδάσει.

Ο κ. Κυριαζής μεταφέρεται συστηματικά στο νοσοκομείο, ωστόσο, ο ίδιος αρνείται τη νοσηλεία και συνεπώς επιστρέφει στο κέντρο κράτησης. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, αρκετοί συγκρατούμενοί του θέλησαν να εκφράσουν εγγράφως τη στήριξή τους στον αγώνα του Θανάση Κυριαζή.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος καταγγέλλει στο Κουτί της Πανδώρας, κατά τη διάρκεια απουσίας του στο νοσοκομείου του Ρίου, φέρεται να υπήρξε επαφή της διεύθυνσης των φυλακών με ορισμένους από τους συγκρατούμενούς του, προκειμένου να πειστούν και να πείσουν κι άλλους να αποσύρουν τις υπογραφές τους από το κείμενο στήριξης.

Διαβάστε επίσης: Στο νοσοκομείο ο απεργός πείνας και δίψας Αθ. Κυριαζής – Ραγδαία η επιδείνωση της υγείας του

Ορισμένοι από όσους είχαν υπογράψει το κείμενο φέρονται, σύμφωνα με τις καταγγελίες Κυριαζή, να πείστηκαν να αποσύρουν τις υπογραφές τους καταθέτοντας σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις.

Ωστόσο, όταν ο απεργός πείνας αντιλήφθηκε το περιστατικό, προσήλθε αυτοβούλως στο γραφείο του διευθυντή ζητώντας εξηγήσεις και κάνοντας λόγο για «αθέμιτες πρακτικές» και «διασπορά ψευδών ειδήσεων».

Όπως ανέφερε ο Θανάσης Κυριαζής σε επικοινωνία που είχε με το Κουτί της Πανδώρας, ο ίδιος στη συνέχεια εξήγησε και απέδειξε με έγγραφα τις θέσεις του στους συγκρατούμενούς του, με αποτέλεσμα αρκετοί να ζητήσουν πίσω τις υπεύθυνες δηλώσεις με τις οποίες είχαν αποσύρει την υπογραφή τους από το κείμενο συμπαράστασης.

«Για πάνω από μία ώρα προκλήθηκε πανικός στην Α’ Πτέρυγα», περιγράφει χαρακτηριστικά ο Θανάσης Κυριαζής.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι κρατούμενοι που ζήτησαν πίσω τις υπεύθυνες δηλώσεις τους δεν τις έλαβαν ποτέ, «με το πρόσχημα ότι ο προϊστάμενος της υπηρεσίας απουσίαζε».

Το Κουτί της Πανδώρας επιχείρησε επανειλημμένως να επικοινωνήσει με τη διεύθυνση των φυλακών προκειμένου να φιλοξενήσει και τη δική της θέση για τις καταγγελίες Κυριαζή, ωστόσο, μέχρι την ώρα που δημοσιεύεται αυτό το ρεπορτάζ, δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…