Καταγγελία: Kλειστές οι πιο σημαντικές αίθουσες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου!

Μία καταγγελία στα κοινωνικά δίκτυα για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το Υπουργείο Πολιτισμού το πιο σημαντικό δημόσιο μουσείο της χώρας. 

Γράφει ο Γιώργος Κυριακόπουλος

Η ΕΜΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ

Αποφάσισα μετά από πολύ καιρό να πάω στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Επειδή γνωρίζω τις εμμονές της κυρίας Μενδώνη, είπα να τηλεφωνήσω γιά να μάθω ποιές αίθουσες είναι κλειστές, μη πάω τζάμπα – όπως τόσες φορές – πληρώνοντας μάλιστα και το ίδιο ολόκληρο εισιτήριο.

Λοιπόν έχουμε και λέμε : Κλειστές είναι η Αίθουσα των Κυκλαδικών (η σπουδαιότερη Κυκλαδική Συλλογή στον κόσμο), των Νεολιθικών και της Τροίας, η Μυκηναϊκή Αττική, οι Αίθουσες γλυπτικής που βλέπουν στο αίθριο, η Χαλκοθήκη (η σπουδαιότερη συλλογή χαλκών στον κόσμο και ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων), η Συλλογή Σταθάτου, η Αιγυπτιακή Συλλογή, η Συλλογή Αγγείων (!!!), η Συλλογή Ειδωλίων, η Συλλογή Γυάλινων, η Συλλογή Κοσμημάτων, η Συλλογή Κυπριακών, η Συλλογή Βλαστού-Σερπιέρη.

Και τι είναι ανοιχτό? Μέρος της Συλλογής Γλυπτών, η κεντρική Μυκηναϊκή Αίθουσα και η Αίθουσα της Θήρας…. Οριακά θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτά τα βλέπει και σε καρτ-ποστάλ, πού να τρέχουμε στην Πατησίων.

Να προσθέσω πως αυτή η πολιτική (δεν προσλαμβάνω φυλακτικό προσωπικό γιά τους ντόπιους Βλάχους, ας περιμένουν να το δουν μαζί με τους εποχιακούς τουρίστες) θα κρατήσει μέχρι τον Απρίλιο (αν και συνήθως οι εποχιακοί φύλακες δεν είναι στη θέση τους ούτε τον Ιούνιο). Οι Αθηναίοι, οι Έλληνες επισκέπτες της Αθήνας και οι ποιοτικοί τουρίστες εκτός “ήλιου και θάλασσας” να πάτε να γ@@@είτε.

Η οργή μου δεν περιγράφεται!

Η κυρία Μενδώνη (ναι, αυτή που ονειρεύεται να υπογειοποιήσει το Μουσείο και να το συνδέσει με το κλειστό Ακροπόλ) ξεπέρασε κάθε προσδοκία φρίκης. Και εμπαίζει τον Πρωθυπουργό (που ονειρεύεται την αναβάθμιση του ΕΑΜ ακόμη και στις προγραμματικές του δηλώσεις) τουλάχιστον όσο και εμάς.

Λυπάμαι γιά την φρασεολογία, αλλά θα ήθελα να της φωνάξω κατάμουτρα “Κυρά μου πήγαινε σπίτι σου!”.

Υ.Γ. Η φωτογραφία από τον Ιούνιο (!) του 2013, τότε που η σημερινή εμμονική Υπουργός ήταν απλά εμμονική Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…