Newsroom

Newsroom

Καταγγελία: Η κυβέρνηση αδιαφορεί και απαξιώνει το ΚΘΒΕ

«Οι αλλεπάλληλες παραιτήσεις στην επιτροπή αξιολόγησης για την επιλογή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, οι καθυστερήσεις και οι δυσλειτουργίες, δείχνουν ότι προετοιμάζεται το έδαφος για την ανάθεση σε σωτήρες της τελευταίας στιγμής».

ραδιοφςνο6

Όπως αναφέρει αναλυτικά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης:

Η Θεματική Επιτροπή Τέχνης και Πολιτισμού της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, διαπιστώνει με αγωνία την απαξίωση του ΚΘΒΕ, ενός σημαντικού πολιτιστικού θεσμού της πόλης. Χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή από το Νοέμβριο το θέατρο πορεύεται προς τη θερινή περίοδο με κίνδυνο να μείνει χωρίς πρόγραμμα και οι ηθοποιοί του χωρίς δουλειά.

Οι αλλεπάλληλες παραιτήσεις στην επιτροπή αξιολόγησης για την επιλογή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, οι καθυστερήσεις και οι δυσλειτουργίες, δείχνουν ότι προετοιμάζεται το έδαφος για την ανάθεση σε σωτήρες της τελευταίας στιγμής.

Πάγια θέση του τμήματος μας ήταν και είναι η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του ΚΘΒΕ, ώστε ο θεσμός να μην είναι υποχείριο της κάθε κυβέρνησης, για να μπορεί να υπηρετεί τους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκε. Να προάγει το θέατρο και να προσφέρει στην πόλη και τη χώρα.

Για ακόμη μια φορά διαπιστώνουμε ότι το υπουργείο Πολιτισμού και το πολυδιαφημισμένο επιτελικό κράτος, με την απαξίωση του ΚΘΒΕ και των ανθρώπων του δείχνει την αδιαφορία του για τον σύγχρονο πολιτισμό.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…