Καταγγελία για την απαξίωση της Δημόσιας Υγείας από τον Κικίλια

Ενδεικτικά της τραγικής κατάστασης που έχει περιέλθει ο χώρος της υγείας υπό τον Βασίλη Κικίλια, είναι αυτά που περιγράφονται σε καταγγελία που κυκλοφορεί από χθες στα social media.

4944394

Αφού πρώτα δυσφημούσε με κάθε ευκαιρία τη Δημόσια Υγεία και το ΕΣΥ, όπως και κάθε άλλο δημόσιο αγαθό, τώρα η Νέα Δημοκρατία κάνει ότι μπορεί για να την απαξιώσει.

Έτσι κι αλλιώς το deal με τα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα έχει ήδη «υπογραφεί»…

Ανατριχιαστικά και εξοργιστικά για τις ευθύνες του αρμόδιου υπουργού, Βασίλη Κικίλια και της κυβέρνησης, είναι όσα αναφέρονται σε καταγγελία που κυκλοφόρησε χθες στο twiiter σχετικά με τις συνθήκες περίθαλψης και εξυπηρέτησης που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία.

Αναλυτικά το κείμενο της καταγγελίας:

«Μόλις γύρισα από το νοσοκομείο Ελπίς, όπου είχα πάει την θεία μου με λοίμωξη αναπνευστικού. Θα περιγράψω αυτά που είδα και έζησα για να τα διαβάσουν όλοι και να δει ο κύριος Κικίλιας σε τι κατάσταση βρίσκεται το δημόσιο σύστημα υγείας, κυρίως λόγω υποστελέχωσης.

Φτάσαμε στις 3 στο νοσοκομείο με το Εκαβ, το οποίο εφημερευε, στις 4 είδε τη θεία μου καρδιολόγος γιατί έχει και κολπική μαρμαρυγή και ένα βεβαρυμένο ιστορικό με διάφορα σοβαρά χειρουργεία. Από τις 4 μέχρι τις 9 περιμέναμε έξω απ’ το Παθολογικό στο οποίο την παρέπεμψε, με 39 πυρετό και δύσπνοια.

Είχαμε το νούμερο 127 και όταν άρχισα να φωνάζω γιατί είχαν κολλήσει τα νούμερα με ενημέρωσαν ότι είναι 2 παθολόγοι για να εξυπηρετήσουν όλον αυτό τον κόσμο. Μετά από έναν χαμό με φωνές στους διαδρόμους μας πήραν μέσα και διαπίστωσα ότι είχε και μόνο δύο νοσηλευτές.

Μάλιστα όταν ενημέρωσα τους γιατρούς ότι είμαι νοσηλεύτρια, με προέτρεψαν να της βαλω όρο στον φλεβοκαθετηρα για να βοηθήσω την κατάσταση. Ναι, έβαλα ορο στη θεία μου μέσα στα επειγοντα. Εν τέλει μετά από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών καταφέραμε να φύγουμε στις 22:15 γλιτώνοντας την εισαγωγή, ώστε να μην πάθει και χειρότερη λοίμωξη από τον κακο χαμό που γινόταν εκεί μέσα. Ο ένας γιατρός μάλιστα μου είπε ότι ελπίζει να είμαστε μαζί τους όταν κάνουν μια απεργία και να μη τους λέμε τεμπέληδες που βαριουνται να δουλέψουν.

Είναι ντροπή να συμβαίνουν αυτά τα σκηνικά σε ευρωπαϊκή χώρα το 2020 κι είναι ακόμα μεγαλύτερη ντροπή να βγάζετε άχρηστους τους εργαζόμενους που ζούνε μια καθημερινή κόλαση, για να γλιτώσετε τις προσλήψεις και να υπηρετήσετε το νεοφιλελεύθερο αφήγημα σας».

 

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Καιρός έκτακτο δελτίο

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Δύσκολες θα είναι οι καιρικές συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας την Παρασκευή και το…

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

Μανιου

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

«Η απώλεια του οπτικοακουστικού υλικού οφείλεται σε απόρριψη του αιτήματος της οικογένειας από τον Εισαγγελέα»,…

Βραζιλία: Eίχε πεθάνει δύο ώρες πριν ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο 3.000 ευρώ (video)

Βραζιλία

Βραζιλία: Eίχε πεθάνει δύο ώρες πριν ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο 3.000 ευρώ (video)

«Θείε με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις. Δεν μπορώ να υπογράψω για σένα», φαινόταν να λέει…