Καταγγελία για χαστούκια και τραμπουκισμούς στη Δίκη της Χρυσής Αυγής

Σοβαρή καταγγελία για σωματική βία και τραμπουκισμούς με πρωταγωνιστή το συνήγορο υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής, Στάθη Καρυδομάτη έκανε ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης. Όπως υποστήριξε, ο Στάθης Καρυδομάτης

Σοβαρή καταγγελία για σωματική βία και τραμπουκισμούς με πρωταγωνιστή το συνήγορο υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής, Στάθη Καρυδομάτη έκανε ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης. Όπως υποστήριξε, ο Στάθης Καρυδομάτης απώθησε βίαια και χαστούκισε έναν 28χρονο γερμανό δημοσιογράφο καθώς και μια νεαρή γυναίκα που παρακολουθούσαν τη δίκη. Μετά την εν λόγω καταγγελία η Πολιτική Αγωγή αποχώρησε από τη δίκη, η οποία θα συνεχιστεί την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, μετά την προγραμματισμένη διακοπή και με την έναρξη εκ νέου της διαδικασίας, ο δικηγόρος Καμπαγιάννης (Πολιτική Αγωγή) ζήτησε τον λόγο και ενημέρωσε την πρόεδρο ότι κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ο συνήγορος υπεράσπισης Στάθης Καρυδομάτης απώθησε βίαια και χαστούκισε έναν 28χρονο αλλοδαπό δημοσιογράφο καθώς και μια ελληνίδα πολίτη που παρακολουθούν τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον 28χρονο δημοσιογράφο, Alp Kayserilioglou, ο ίδιος καθώς και η νεαρή κοπέλα στο διάλειμμα της διαδικασίας, προσπαθώντας να περάσουν από το χώρο που κάθονται οι συνήγοροι υπεράσπισης για να βγουν έξω, δέχθηκαν λεκτική επίθεση από τον κ. Καρυδομάτη, ο οποίος σύμφωνα με τους δύο καταγγέλλοντες απώθησε πιάνοντας από το πηγούνι τον 28χρονο και χαστούκισε την κοπέλα.

Η πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι το γεγονός δεν μπορεί να καταγραφεί στα πρακτικά επειδή συνέβη κατά τη διάρκεια της διακοπής (ΚΠΔ 144 Α).

«Ο ξυλοδαρμός και προπηλακισμός Γερμανού πολίτη, που καλύπτει τη δίκη, και Ελληνίδας πολίτη επισφραγίζει τις συνθήκες τραμπουκισμού και τρομοκρατίας με την οποία δρα η συγκεκριμένη οργάνωση. Θα ασκήσουμε όλα τα ένδικα μέσα. Επιθυμούμε να αποχωρήσουμε», ήταν η αντίδραση του κ. Καμπαγιάννη.

Το εν λόγω περιστατικό είχε ήδη καταγγελθεί στους αστυνομικούς, οι οποίοι συνέστησαν και στους δύο να προχωρήσουν στην υποβολή μηνύσεων ώστε να κινηθεί σε βάρος του συνηγόρου η αυτόφωρη διαδικασία.

CE BA CE B1 CF 81 CF 85 CE B4 CE BF CE BC CE B1 CF 84 CE B7 CF 82

Δεν συνέβη τίποτα, λέει ο Καρυδομάτης

Ο κ. Καρυδομάτης δήλωσε στο koutipandoras.gr ότι δεν έγινε ποτέ το περιστατικό που κατήγγειλε η Πολιτική Αγωγή.

«Δεν συνέβη ποτέ το περιστατικό. Δεν είναι αληθές. Τίποτα απολύτως δεν συνέβη», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

 

Ποιος είναι όμως ο Στάθης Καρυδομάτης;

Το όνομα του Στάθη Καρυδομάτη δεν είναι η πρώτη φορά που έλκει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Όπως έγραψε το HOT DOC (τεύχος 88), ο κ. Καρυδομάτης ήταν ένας εκ των ατόμων που συνελήφθησαν από τις αστυνομικές Αρχές στην υπόθεση της Μάρας Αναστοπούλου και του λαθρεμπορίου χρυσού.

Ο κ. Καρυδομάτης ως δικηγόρος της κας Αναστοπούλου και σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγραφεί στις συνομιλίες της σχετικής δικογραφίας, πίεζε σε βαθμό εκβιασμού την πελάτισσά του να πληρώσει 400.000 ευρώ προκειμένου να πάρει πίσω τον χρυσό που της είχε κατασχέσει ο ΣΔΟΕ.

Μάλιστα, όπως αναφέρονται στις καταγεγραμμένες συνομιλίες από κοριούς της αστυνομίας, ο κ. Καρυδομάτης πρότεινε στην Αναστοπούλου να συνεργαστεί με το κύκλωμα λαθρεμπορίου χρυσού.

«[…] Αυτοί θέλουν να δουλέψουν μαζί σου, έχουν πολύ χρυσό να σου δώσουνε για να τον αγοράσεις κανονικά, έχουμε άκρες, άκου τι σου λέω, θα δεις τι ωραία πράγματα θα κάνεις.», έχει καταγραφεί να λέει ο δικηγόρος.

Ο κ. Καρυδομάτης συνελήφθη από την Αστυνομία έχοντας στα χέρια του τα προσημειωμένα 400.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια δέχτηκε να συνεργαστεί μαζί της.

HD 88 cover1

Το προφίλ του δικηγόρου

Παραθέτουμε το προφίλ του Στάθη Καρυδομάτη από το τεύχος 88 του HOT DOC.

«Κινούμενος στο χώρο της δεξιάς και της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς μεγάλη κομματική εμπλοκή, ο Στάθης Καρυδομάτης έγινε γνωστός ως ο δικηγόρος του Βαγγέλη Στεφανάκη που κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία της κοπέλας του, Φαίης Μπάχλα. Η υπόθεση της Νέας Μάκρης, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Μάλιστα, ο κ. Καρυδομάτης, κατάφερε μέσω των συχνών του τηλεοπτικών εμφανίσεων στα «μεσημεριανά» να προσδώσει διαστάσεις «τηλεοπτικού σήριαλ» στην υπόθεση, προβάλλοντας με κάθε τρόπο το δικηγορικό του γραφείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στεφανάκης άνηκε στο χώρο της ακροδεξιάς και πριν το θανατηφόρο ξυλοδαρμό στην κοπέλα του είχε σπάσει το περίπτερο του ΚΚΕ στην Αγία Παρασκευή λίγες ημέρες πριν το δεύτερο γύρο των εθνικών εκλογών του 2012.

Ο Στάθης Καρυδομάτης, ήταν επίσης δικηγόρος της οικογένειας Μαρκάκη στην υπόθεση της δολοφονίας του Υπαστυνόμου Νίκου Μαρκάκη, στο ελληνικό προξενείο του Αργυροκάστρου. Ο Στάθης Καρυδομάτης έγινε μέλος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ενώ ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ στη Μεσσηνία στις εκλογές του 2012.»

 

 

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…