Καταγγελία για εξευτελισμό τρανς ατόμου

Μια απίστευτα θλιβερή και βάρβαρη ομοφοβική επίθεση  σε βάρος τρανς ατόμου με ειδικές ανάγκες φέρνει στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα stonisi.gr.

NewsRoom 28/12/2020 | 20:38

Η σελίδα stonisi.gr δημοσιεύει καταγγελία, σύμφωνα με την οποία μια τρανς γυναίκα στη Λέσβο υφίσταται κακοποιητικές συμπεριφορές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο, μία ομάδα νεαρών μεταξύ 12 έως 14 ετών εισέβαλαν στο σπίτι του Δημήτρη ενός ατόμου με ειδικές ανάγκες και τον εξανάγκασαν να κάνει εξευτελιστικές πράξεις, κάτι μάλιστα που κατέγραφαν με τα κινητά τους τηλέφωνα και στην συνέχεια τα δημοσίευαν  στο διαδίκτυο.

Μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής-πάντα σύμφωνα με την ιστοσελίδα-μιλάνε για πολύ οξυμένες σχέσεις μεταξύ των δυο πλευρών οι οποίες από μεριάς των ανηλίκων έχουν χαρακτηριστικά βεντέτας. Χαρακτηριστική η περίπτωση προχθές δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων το βράδυ που οι ανήλικοι αποπειράθηκαν να μπουν στο σπίτι του Δημήτρη από το παράθυρο!

Μάλιστα η  ιστοσελίδα δημοσίευσε  ένα από τα ελεύθερα αναρτημένα στο διαδίκτυο βίντεο αποκρύπτοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου του θύματος της βιαιοπραγίας, θέλοντας να  να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της ασκούμενης βίας σε βάρος ενός διαφορετικού και με ιδιαίτερες ανάγκες ανθρώπου. Γεγονότα που αποτελούν σοβαρές παραβάσεις του ποινικού κώδικα αλλά και των κανόνων ανθρωπιάς και συμβίωσης.

Τα γεγονότα είναι σε γνώση της μικρής τοπικής κοινωνίας. Από σήμερα όλα τα παραπάνω είναι σε γνώση και των Εισαγγελικών και Αστυνομικών αρχών οι οποίοι καλούνται να πάρουν τα μέτρα που πρέπει να πάρουν πριν η όλη «πλάκα» πάρει χαρακτηριστικά τραγωδίας, καταλήγει η δημοσίευση