Καταγγελία για επίθεση στη Σοφία Σακοράφα από ΜΑΤ έξω από την ΓΑΔΑ

«Η Σοφία Σακοράφα ευτυχώς είναι καλά, η Δημοκρατία πάλι, όταν τα ΜΑΤ χτυπάνε αντιπρόεδρο της Βουλής, όχι και τόσο», τονίζει το ΜέΡΑ25.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα, δέχθηκε επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ, έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματός της. 

Όπως κατήγγειλε ο βουλευτής του κόμματος Κλέων Γρηγοριάδης στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου Κεραμέως,  το συμβάν έλαβε χώρα όταν η κ. Σακοράφα παρενέβη καθώς τα ΜΑΤ επιτίθονταν στους συγκεντρωμένους που εξέφραζαν τη συμπαράστασή τους σε όσους έχουν προσαχθεί μετά τη φοιτητική κινητοποίηση.

Σε ανακοίνωση του το ΜεΡΑ25  αναφέρει: 

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Μητσοτάκης που έχουν “λύσει τα χέρια” στις δυνάμεις καταστολής και επελαύνει ο αυταρχισμός και η ωμή βία έναντι απλών πολιτών και πολιτικών τους αντιπάλων, φέρουν ακέραιη την ευθύνη για αυτά τα πρωτοφανή και εξαιρετικά τραγικά περιστατικά που παραπέμπουν ευθέως σε μια δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα»,  και προσθέτει:

«“Συγχαρητήρια” κ. Μητσοτάκη, είστε και επισήμως ένα κράμα Όρμπαν, Τραμπ και Ερντογάν. Η Σοφία Σακοράφα ευτυχώς είναι καλά, η Δημοκρατία πάλι, όταν τα ΜΑΤ χτυπάνε Αντιπρόεδρο της Βουλής, όχι και τόσο».

 

Οικονόμου: «Απωθήθηκε έξω από τη ΓΑΔΑ»

Τον προπηλακισμό της βουλεύτριας του ΜεΡΑ25 και αντιπροέδρου της Βουλής Σοφίας Σακοράφα από αστυνομικούς επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος επιδόθηκε σε αστείες δικαιολογίες, κάνοντας λόγο για  παραπληροφόρηση και φήμες που μεταφέρονται εύκολα στο Κοινοβούλιο

Σύμφωνα με τον κ Οικονόμου η κ Σακοράφα δεν προπηλακίστηκε, αλλά απωθήθηκε προκειμένου τα περίπου 100 άτομα που βρίσκονταν έξω από τη ΓΑΔΑ να μεταφερθούν στο πεζοδρόμιο και να μην κλείνουν το δρόμο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για να μην παρακωλύεται η κυκλοφορία.

Είπε επίσης ότι επρόκειτο για αστυνομική δύναμη χωρίς γκλόμπς και ασπίδες, ήπιας παρουσίας και πως η βουλευτής του Μέρα 25 απωθήθηκε χωρίς να γίνει αντιληπτή, δεδομένου ότι όλοι φορούσαν μάσκες και πως υπάρχει βιντεοσκοπημένο υλικό από την συγκεκριμένη επιχείρηση.

Πρώην παράγοντας του μπάσκετ… αρχηγός σπείρας με παράνομες συνταγογραφήσεις – Zημία 539.847 ευρώ στον ΕΟΠΥΥ

Πρώην παράγοντας του μπάσκετ… αρχηγός σπείρας με παράνομες συνταγογραφήσεις – Zημία 539.847 ευρώ στον ΕΟΠΥΥ

Το κύκλωμα με τις παράνομες συνταγογραφήσεις αριθμούσε 33 άτομα, για τα οποία σχηματίστηκε δικογραφία για…

Σκηνές τρόμου στο Πέραμα: Γυναίκα έπεσε από φέρι στη θάλασσα – Μεταφέρθηκε στο Θριάσιο (video)

Σκηνές τρόμου στο Πέραμα: Γυναίκα έπεσε από φέρι στη θάλασσα – Μεταφέρθηκε στο Θριάσιο (video)

Το περιστατικό έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στο δρομολόγιο Πέραμα - Σαλαμίνα