Καταγγελία για εμπλοκή Μπαλτάκου στην υπόθεση της Energa-Hellas Power

Εμπλοκή του Παναγιώτη Μπαλτάκου στην υπόθεση της Energa – Hellas Power κατήγγειλε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Θανάσης…

Εμπλοκή του Παναγιώτη Μπαλτάκου στην υπόθεση της Energa – Hellas Power κατήγγειλε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Θανάσης Πετράκος. 

Συμφωνα με δηλώσεις του Θ. Πετράκου στο koutipandoras.gr υπάρχει επιστολή του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ (πρώην ΔΕΣΜΗΕ) στην οποία καταγγέλλει ότι δέχθηκε πιέσεις από τον πρώην Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά υπέρ των ιδιοκτητών των 2 εταιρειών ενέργειας, οι οποίοι υπεξαίρεσαν εκατοντάδες εκατομμύρια από το ελληνικό δημόσιο, προκειμένου να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός. Επίσης ο κ. Πετράκος δήλωσε πως έχει ζητήσει να παραδοθεί η επίμαχη επιστολή στον πρόεδρο διαφάνειας και θεσμών της Βουλής Δημήτρη Νεράτζη προκειμένου να φανεί η εμπλοκή του κ. Μπαλτάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δικηγορικό γραφείο συνεργαζόμενο με εκείνο του Τάκη Μπαλτάκου φέρεται να έχει αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των δύο επιχειρηματιών. «Δεν είχαμε καμία γνώση επί διαιτησιών, ούτε ξέραμε τι έκανε ο κ. Μπαλτάκος ούτε μας αφορά», επισημαίνει ο επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, κ. Βασιλάκος, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις προσπάθειες εξωδικαστικού συμβιβασμού. Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει παράλληλα την ένοπλη επίθεση που δέχθηκε ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ έξω από το σπίτι του . Υπενθυμίζεται πως το δικηγορικό γραφείο του κ. Μπαλτάκου έχει αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των δύο κατηγορουμένων για την πολύκροτη υπόθεση που κατέληξε στην υπεξαίρεση σχεδόν 250 εκατ. ευρώ.

 Διαψεύδει κατηγορηματικά τις πιέσεις ο Γ. Αντωνόπουλος

Ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ, Γιώργος Αντωνόπουλος διαψεύδει κατηγορηματικά το περιεχόμενο της καταγγελίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει πως δεν υπήρξε καμία απολύτως παρέμβαση ή πίεση από την πλευρά του κ. Μπαλτάκου. «Με αφορμή την αναφορά του ονόματος του κ. Μπαλτάκου στην υπόθεση της Energa και το ρόλο που υποτίθεται ότι έπαιξε, θέλω να κάνω γνωστό πως ούτε πίεση μου άσκησε, ούτε παρέμβαση έκανε υπέρ ή κατά, παρά μόνο μεσολάβησε απλώς για λογαριασμό του κ. Δημητρακόπουλου, ο οποίος είναι ο δικηγόρος του κ. Φλώρου, ώστε να κλείσει ένα ραντεβού μαζί μου» τονίζει ο κ. Αντωνόπουλος, βάζοντας τέλος στα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει από το πρωί.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει υπάρξει κανένας απολύτως συμβιβασμός ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ κατηγορηματικά διέψευσε τα περί παρεμβάσεων του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, κ. Μπαλτάκου και ο πρόεδρος της ΡΑΕ, κ. Βασιλάκος.

Χτύπημα στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη και από Ανδρέα Ανδριανόπουλο για τις παρακολουθήσεις

Χτύπημα στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη και από Ανδρέα Ανδριανόπουλο για τις παρακολουθήσεις

Ενα ακόμα στέλεχος της παράταξης και πρώην υπουργός, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος εξαπολύει επίθεση για τις…

Ενδείξεις ότι η ευλογιά των πιθήκων ίσως μεταδίδεται από τους ανθρώπους στα σκυλιά

Ενδείξεις ότι η ευλογιά των πιθήκων ίσως μεταδίδεται από τους ανθρώπους στα σκυλιά

Πιθανή περίπτωση μετάδοσης ευλογιάς των πιθήκων από άνθρωπο σε σκύλο εντοπίστηκε στη Γαλλία, 12 ημέρες…

«Μαύρο» από την ΕΡΤ Ιωαννίνων στον Προκόπη Παυλόπουλο και στην κριτική του για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων

«Μαύρο» από την ΕΡΤ Ιωαννίνων στον Προκόπη Παυλόπουλο και στην κριτική του για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων

Το site του περιφερειακού σταθμού της ΕΡΤ Ιωαννίνων «έκοψε» την είδηση της παρέμβασης του τέως…