Newsroom

Newsroom

Καταγγελία: Το ΕΣΡ επιχειρεί να φιμώσει το Candia Radio

Την φωνή του CandiaRadio 93,6 που εκπέμπει στην Κρήτη επιχειρούν να σβήσουν «άγνωστοι». Με καταγγελία «άγνωστου», λοιπόν, το Εθνικό Συμβούλιο…

candia

Την φωνή του CandiaRadio 93,6 που εκπέμπει στην Κρήτη επιχειρούν να σβήσουν «άγνωστοι». Με καταγγελία «άγνωστου», λοιπόν, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε –σε χρόνο ρεκόρ- να αναστείλει το ενημερωτικό πρόγραμμα του ραδιοσταθμού που στο εξής θα πρέπει να… εκπέμπει μόνο μουσική. Σύμφωνα με τις  ανεπίσημες πληροφορίες που έχουν φτάσει στα στελέχη του CandiaRadio -η μόνη επίσημη ενημέρωση είναι η απόφαση να σταματήσει να εκπέμπει ο ενημερωτικός σταθμός-  «άγνωστος» κατήγγειλε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ότι «ο CandiaRadio 93,6 εξέπεμπε μουσική και ξαφνικά, λίγο πριν τις εκλογές, άρχισε ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές, καταφερόμενος συνεχώς εναντίον του αποχωρούντος δημάρχου Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη!».

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Γιάννη Κουράκη, πρώην δημάρχου Ηρακλείου και πρώην υφυπουργού του Κώστα Σημίτη, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παράνομο πλουτισμό, είδηση την οποία είχε αποκαλύψει ο Candia.

Η ανεπίσημη ενημέρωση στα στελέχη του σταθμού για την ανώνυμη καταγγελία «αγανακτισμένου πολίτη» έφτασε πριν  από περίπου τρεις εβδομάδες. Επισήμως δεν έγινε ποτέ αυτή η ενημέρωση για την ύπαρξη της καταγγελίας. Σήμερα Πέμπτη, στις 2.22 το μεσημέρι, με έγγραφό του το ΕΣΡ ενημέρωσε τη διεύθυνση του σταθμού ότι συνεδρίασε και αποφάσισε να σταματήσουν οι ενημερωτικές εκπομπές. Να σημειωθεί ότι στο ΕΣΡ υπάρχει δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου ότι το ραδιόφωνο είναι ενημερωτικό. Όπως ήταν, επί πολλά χρόνια, στο παρελθόν, με άλλη φυσικά ονομασία.

«Η πρωτοφανής αυτή απόφαση της διακοπής του ενημερωτικού προγράμματος, προφανέστατα σχετίζεται με τη δυναμική, χωρίς εξαρτήσεις, δημοσιογραφία που ασκεί το ραδιόφωνο. Τα μηνύματα ότι «ενοχλεί» ήταν πολλά και συνεχή. Ουδείς όμως περίμενε ότι τρεις μήνες και μια εβδομάδα μετά την πρώτη ημέρα της εκπομπής του, το CandiaRadio έχει καταφέρει να έχει τέτοια απήχηση, ώστε να ενοχλεί τόσο πολύ», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο σταθμός.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ, από σήμερα το ραδιόφωνο υποχρεούται να διακόψει κάθε ενημερωτική αναφορά, ακόμη και τα σύντομα δελτία ειδήσεων. Η απόφαση πάντως είναι μαχητή νομικά.

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…