Καταγγελία εκδικητικής απόλυσης στα ΕΛΠΕ – Κινητοποιήσεις του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και στάση εργασίας

Άνευ προηγουμένου εκδικητική και απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης των ΕΛΠΕ που επιβάλει την εξοντωτική ποινή της προσωρινής απόλυσης διάρκειας 20 εργάσιμων ημερών σε συνάδελφο μηχανικό που εργάζεται στον όμιλο.

5b646737cd3a1825a82311f5

Κείμενο-καταγγελία για εκδικητική απόλυση της διοίκησης των ΕΛΠΕ κατά εργαζόμενου δημοσιεύει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και ταυτόχρονα καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Διυλιστήριο Ασπροπύργου των ΕΛΠΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια της από 31/03/2022 ανακοίνωσης, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την άνευ προηγουμένου για τα ΕΛΠΕ, εκδικητική και απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης της Εταιρείας να επιβάλει την εξοντωτική ποινή της προσωρινής απόλυσης διάρκειας 20 εργάσιμων ημερών σε συνάδελφο μηχανικό που εργάζεται στον όμιλο.

Η ποινή αυτή έρχεται σε συνέχεια της δόλιας και μεθοδευμένης πειθαρχικής δίωξης που εξαπέλυσε η διοίκηση των ΕΛΠΕ ενάντια στο συνάδελφο από τις αρχές του περασμένου Μάρτη και μετά, οπότε και του αφαίρεσε χωρίς αιτιολόγηση την άσκηση των καθηκόντων που προβλέπει η θέση του.

Η διοίκηση των ΕΛΠΕ για να μεγιστοποιήσει την κερδοφορία της, ακολουθεί συνεπή αντεργατική πολιτική απέναντι στους εργαζόμενους του ομίλου, χρησιμοποιώντας όποια δυνατότητα της δίνει το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις: κρατάει σε ομηρεία τους εργολαβικούς συναδέλφους, με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις και μπλοκάκια, τους απολύει όποτε θέλει, αρνείται να υπογράψει συλλογική σύμβαση με το επιχειρησιακό σωματείο της ΑΣΠΡΟΦΟΣ, χρησιμοποιεί την αξιολόγηση ως μηχανισμό πειθάρχησης και εκδίωξης των εργαζομένων και υιοθετεί παρελκυστικές τακτικές όπως η αφαίρεση του αντικειμένου εργασίας, η εκβιαστική μετακίνηση σε άλλες θέσεις και η άσκηση πειθαρχικών διώξεων κατά εργαζομένων του ομίλου.

Η «φυσιολογική» λειτουργία της «απελευθερωμένης» αγοράς ενέργειας που νομοθέτησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι κυρώσεις των ΝΑΤΟ και ΕΕ στον πόλεμό τους με τη Ρωσία εκτοξεύουν τις τιμές της ενέργειας μαζί με τα κέρδη των ενεργειακών Ομίλων στραγγίζοντας το λαϊκό εισόδημα.

Σε αυτήν την περίοδο τα ΕΛΠΕ, κορυφαίος εγχώριος ενεργειακός όμιλος και παραγωγός ενέργειας αποσπά υπερκέρδη, εκμεταλλευόμενος και τα μεγάλα περιθώρια κέρδους στον κλάδο της διύλισης, στις πλάτες του λαϊκού καταναλωτή ενώ την ίδια ώρα στρέφονται ενάντια στους εργαζόμενούς του προκειμένου να αυξήσει την εκμετάλλευσή τους

Η διοίκηση των ΕΛΠΕ κόπτεται δήθεν για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων μόνο προσχηματικά προκειμένου να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους όταν την ίδια ώρα οι ελλείψεις σε προσωπικό στη Συντήρηση και σε άλλα τμήματα είναι τραγικές και αναγκάζονται συνάδελφοι να δουλεύουν επαναλαμβανόμενα 12ωρα, ιδιαίτερα στην Ελευσίνα. Δεν ξεχνάμε το τραγικό δυστύχημα του 2015 με τους 4 νεκρούς.

Την ίδια ώρα η διοίκηση των ΕΛΠΕ συστηματικά απαξιώνει τις εγκαταστάσεις του ομίλου, σε βάρος της ασφάλειας των εγκαταστάσεων και κατ΄ επέκταση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, προς όφελος της δικής της κερδοφορίας αλλά και των εταιρειών των εργολάβων της.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στηρίζει το συνάδελφο που έχει προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας. Καλούμε τη διοίκηση των ΕΛΠΕ να ανακαλέσει άμεσα την πειθαρχική δίωξη κατά του συναδέλφου και να τον αποκαταστήσει στη θέση που προβλέπει η Σύμβαση εργασίας του.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Τρίτη12/7/2022, ημέρα εξέτασης της προσφυγής του συναδέλφου στην Επιθεώρηση Εργασίας, στις 8:00 πμ έξω από το Διυλιστήριο Ασπροπύργου των ΕΛΠΕ με τρίωρη στάση εργασίας από τις 8:00 μέχρι τις 11:00.

Πηγή: documentonews.gr

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.