Newsroom

Newsroom

Καταγγελία: Έδωσαν σε φαντάρους στην Κύπρο να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν επιθυμούν να μεταφερθούν στην Ελλάδα για τις εκλογές

Για μια ακόμη φορά η 35η Μοίρα Καταδρομών έρχεται στο προσκήνιο. Είναι η μονάδα που έγινε γνωστή το καλοκαίρι μέσω…

fantaroi

Για μια ακόμη φορά η 35η Μοίρα Καταδρομών έρχεται στο προσκήνιο. Είναι η μονάδα που έγινε γνωστή το καλοκαίρι μέσω του βίντεο που αποκάλυπτε τη φασιστική εκπαίδευση, τις βωμολοχίες και τις βιαιοπραγίες των εκπαιδευτών.
Αυτή τη φορά έρχεται να αποδείξει ότι για το ελληνικό στρατό και ιδιαίτερα για τις Ειδικές Δυνάμεις η ψήφος δεν είναι δικαίωμα ή καθήκον του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, αλλά αντικείμενο τρομοκρατίας.    

Όπως μας καταγγέλλουν γονείς των φαντάρων που υπηρετούν εκεί πρόσφατα ανακοίνωσαν ορισμένα στελέχη ότι ο επαναπατρισμός όσων τον δικαιούνταν δε θα γίνει άμεσα λόγω εκλογών (!) και ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι τέλη Ιανουαρίου.
Επίσης τους έδωσαν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν επιθυμούν να μεταφερθούν στην Ελλάδα για τις εκλογές. Τους ανέφεραν ότι όσοι υπογράψουν θα μείνουν εκεί και δε θα μπορούν να ψηφίσουν καθώς στην Κύπρο δε θα φτιαχτεί εκλογικό τμήμα για τους φαντάρους ενώ όσοι αρνηθούν θα πάρουν 5 μέρες υποχρεωτική άδεια και θα πρέπει να μεταβούν στην Ελλάδα με δικά τους έξοδα.

Επίσης τρομοκρατούν τους φαντάρους ότι τον επόμενο μήνα θα τους λιώσουν στα καψόνια!
Το ζήτημα πάντως της ψήφου των φαντάρων στην ΕΛΔΥΚ ισχύει για όλα τα στρατόπεδα της Κύπρου.
Εμείς καλούμε τις διοικήσεις των μονάδων να πάρουν μέτρα απέναντι στη βάναυση παραβίαση των δικαιωμάτων των στρατευμένων.

Επίσης το ΓΕΣ πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει πως θα ψηφίσουν οι φαντάροι που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ. Το ζήτημα της ψήφου δεν είναι ζήτημα τρομοκράτησης ή επιλογής, αλλά από τα βασικότερα δικαιώματα και καθήκοντα του πολίτη. Επίσης, αν τίθεται θέμα αδείας για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, πρέπει το ΥΠΕΘΑ να εξασφαλίσει τη δωρεάν μετακίνηση των φαντάρων είτε με δωρεάν κατάσταση επιβίβασης είτε με C130. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει να μπουν εμπόδια ή να καταλήξει η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία υπόθεση όσων έχουν να πληρώσουν το ταξίδι στην Ελλάδα.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: θα είχε ενδιαφέρον να ακολουθούσε μια κοινωνιολογική έρευνα στο βαθμό που υπάρξουν εκλογικοί κατάλογοι για τους στρατευμένους και τα στελέχη που υπηρετούν στην Κύπρο, ιδιαίτερα στις μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, ώστε να αξιολογηθεί η διείσδυση της ναζιστικής ακροδεξιάς.  
 

Πηγή: ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ- ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…