Newsroom

Newsroom

Καταγγελία Αστυνομικών Δυτ. Αττικής: Μετέφεραν ύποπτο κρούσμα με υπηρεσιακό όχημα στο 401

Μια σοβαρή καταγγελία κάνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, με επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τον αρχηγό τη ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη και την ΠΟΑΣΥ.

Κερκυρα

Καταγγέλλει ότι πριν από τρεις ημέρες έγινε διακομιδή πρωτοετούς δόκιμου υπαστυνόμου από τη Σχολή Αξιωματικών, ο οποίος παρουσίαζε υψηλό πυρετό και υποψίες για πιθανό κρούσμα κορονοϊού, με υπηρεσιακό όχημα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο και όχι με ασθενοφόρο, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής αναφέρει τα εξής:

“Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στην Ένωση μας και αφού επιβεβαιώσαμε ότι είναι αληθινή αποδεικνύεται δυστυχώς για εμάς τους αστυνομικούς η αμέλεια και η καταστρατήγηση των νόμων και των διαταγών γίνεται η αιτία για να βρεθούμε στην επικαιρότητα με αρνητικό πρόσημο. Καίτοι χιλιάδες συνάδελφοι την εποχή της πανδημίας κάτω από δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες καθημερινά λειτούργησαν σύμφωνα με τις εντολές και τις διαταγές της πολιτείας ζητώντας από τους πολίτες πιστή εφαρμογή στα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως αυτά καθορίστηκαν από την Πολιτική Προστασία ταυτόχρονα δε, επιβάλλοντας όπου υπήρχε παραβίαση τις προβλεπόμενες ποινές και ήταν και αυτός ένας παράγοντας που καταφέραμε ως κοινωνία η πανδημία να περάσει από την χώρα μας με τις λιγότερες συνέπειες.

Παρά ταύτα όμως στην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και σύμφωνα πάντα με εξακριβωμένη πληροφορία πριν τρεις μέρες έλαβε χώρα περιστατικό το οποίο δείχνει ότι οι ιθύνοντες στην Σχολή Αξιωματικών όχι μόνο αδιαφορούν για την υγιεινή και την προστασία των συναδέλφων και της κοινωνίας αλλά γράφουν και στα παλαιότερα των υποδημάτων τους κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν όπως εκατομμύρια πολίτες. 

Συγκεκριμένα έγινε διακομιδή πρωτοετή δόκιμου Υπαστυνόμου με υψηλό πυρετό με υπηρεσιακό όχημα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο φοβούμενοι για πιθανόν κρούσμα covid-19 παραβλέποντας με αυτόν τον τρόπο κάθε τι από τα προβλεπόμενα τα οποία έχει ορίσει η Πολιτική Προστασία. Από την παραπάνω ενέργεια την οποία μπορεί ο καθένας να χαρακτηρίσει από ανεύθυνη ως εγκληματική προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα που καλό θα είναι να απαντηθούν χωρίς τις συνήθεις δικαιολογίες και πρακτικές αφού όχι μόνο δεν δικαιολογούν αλλά αντίθετα επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

Ερώτημα πρώτο: Γνωρίζουν οι ιθύνοντες στην Σχολή Αξιωματικών πως γίνεται η διακομιδή στα νοσοκομεία , ειδικά στην περίοδο του covid-19, και τι προβλέπεται για κάποιον που παρουσιάζει συμπτώματα υψηλού πυρετού και όχι μόνο; Ερώτημα δεύτερο: Στην Σχολή Αξιωματικών υπάρχει ασθενοφόρο και αν ναι γιατί η διακομιδή δεν έγινε με το ασθενοφόρο? Με ποιον τρόπο γίνεται η διακομιδή από την Σχολή Αξιωματικών σε νοσοκομεία; Με Ι.Χ; Με υπηρεσιακό όχημα; Ερώτημα τρίτο: Ποιος ήταν βέβαιος και βεβαίωσε ότι ο συγκεκριμένος ασθενής δεν ήταν φορέας του covid-19 (προφανώς γι’ αυτό διεκομίσθη στο νοσοκομείο); Μήπως είχε υποβληθεί σε τεστ που απέκλειε αυτό το ενδεχόμενο; Ερώτημα τέταρτο: Για το περιστατικό αυτό ενημερώθηκε το Αρχηγείο για το θέμα σε όλη την έκταση του? Ή κρίθηκε ότι δεν ήταν απαραίτητο και από ποιον; Ερώτημα πέμπτο: Ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ; 

Ερώτημα έκτο: προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: μήπως ισχύει κάτι διαφορετικό για τους τρόπους αντιμετώπισης πιθανόν κρούσματος covid-19 για την Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και μας έχει διαφύγει οπότε και λειτούργησαν οι έχοντες την ευθύνη πλήρως συμμορφωμένοι με τις υποδείξεις τους; Αναμένουμε να ακούσουμε τα πάντα όπως επίσης έρευνα σε βάθος για έναν και μοναδικό λόγο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την ζωή κανενός αλλά και γιατί όπως καθημερινά μας ενημερώνουν οι επιδημιολόγοι η πανδημία είναι ακόμα εδώ, και για αυτό οφείλουμε την καθολική εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων”.

Πηγή: Documento 

Χαρίτσης: Ιστορική ευθύνη για αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις

Χαριτσης 5

Χαρίτσης: Ιστορική ευθύνη για αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις

Στις διεθνείς και τις εσωτερικές εξελίξεις αναφέρεται ο Αλέξης Χαρίτσης, στο κυριακάτικο σημείωμά του στο…

Μπάιντεν για επίθεση σε Τραμπ: «Δεν είναι αυτό που είμαστε ως έθνος – Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο»

joebiden

Μπάιντεν για επίθεση σε Τραμπ: «Δεν είναι αυτό που είμαστε ως έθνος – Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο»

Αναφερόμενος στα κίνητρα του δράστη είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες. Κάλεσε τους…

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ένας 50χρονος εθελοντής πυροσβέστης το θύμα της επίθεσης

τραμπα αποπειρα

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ένας 50χρονος εθελοντής πυροσβέστης το θύμα της επίθεσης

Ο Κομπερατόρε είχε υπηρετήσει παλαιότερα ως αρχηγός των εθελοντών πυροσβεστών της κοινότητας Μπάφαλο, σύμφωνα με…

Απόστολος Λύτρας: Αγανάκτησαν οι συγκρατούμενοί του – Μεταφέρθηκε από το κελί του μετά από επεισόδιο

6255833

Απόστολος Λύτρας: Αγανάκτησαν οι συγκρατούμενοί του – Μεταφέρθηκε από το κελί του μετά από επεισόδιο

Από το ανακαινισμένο κελί της VIP, σε θάλαμο μαζί με δεκαπέντε άτομα και «τούρκικη» τουαλέτα,…