Newsroom

Newsroom

Καταγελλία: O Δήμος επιχειρεί να εκδιώξει τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων

Στην αίθουσα λειτουργούν σε καθημερινή βάση δεκάδες πολιτιστικά τμήματα, χορού, θεάτρου, τραγουδιού, κινηματογράφου, μουσικής, ανάγνωσης και πολλά άλλα για παιδιά και ενήλικες.  

αμπελοκηποι

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

Ενώστε τη φωνή σας με τη φωνή του Συλλόγου μας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων!

Ενισχύστε με την υπογραφή σας και με δήλωση στήριξης τον αγώνα μας και το δίκαιο αίτημά μας να μας παραχωρηθεί επίσημα από τον Δήμο Αθηναίων κατά χρήση και ως έδρα μας η αίθουσα του πάρκου ΚΑΠΑΨ, Λάκωνος 9 στους Αμπελόκηπους για τις πολύμορφες ανάγκες μας.

Πριν από 15 ημέρες μας ζητήθηκε από τον ΟΠΑΝΔΑ να παραδώσουμε τα κλειδιά και τη χρήση της αίθουσας!

Μια αίθουσα που ο σύλλογός μας, εδώ και 6 χρόνια αξιοποιεί καθημερινά με τον καλύτερο τρόπο, προς όφελος όλων των κατοίκων της γειτονιάς αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Σ’ αυτήν την αίθουσα ο πολιτισμός έχει ανθίσει, είναι βήμα συνάντησης, κατανόησης, αλληλεγγύης, αγωνιστικής διεκδίκησης, ελεύθερης έκφρασης και αδιάλειπτης δημιουργίας, είναι το μικρό «γαλατικό μας χωριό», ο χώρος που μοιραζόμαστε το δάκρυ και την χαρά, τα γέλια, τα όνειρα , τις ελπίδες , τα προβλήματά μας, την καθημερινότητά μας!

Στην αίθουσα λειτουργούν σε καθημερινή βάση δεκάδες πολιτιστικά τμήματα, χορού, θεάτρου, τραγουδιού, κινηματογράφου, μουσικής, ανάγνωσης και πολλά άλλα για παιδιά και ενήλικες!

 Φιλοξενούνται εκατοντάδες εκδηλώσεις, συναυλίες, μουσικές, θεατρικές, ποιητικές βραδιές, βιβλιοπαρουσιάσεις, ημερίδες για διάφορα θέματα  (περιβάλλον, ειρήνη, ιστορικά, πολιτισμικά), επετειακές εκδηλώσεις κ. α., τις οποίες παρακολουθούν εκατοντάδες κάτοικοι, ενώ παράλληλα δίνεται βήμα έκφρασης και δημιουργίας σε πάρα πολλούς καλλιτέχνες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς και ερασιτεχνικές ομάδες, σκηνοθέτες, μουσικά σχήματα, συνθέτες, μουσικούς, συγγραφείς, ποιητές, επιστήμονες, ιστορικούς.

Στεγάζεται και λειτουργεί χωρίς να σταματήσει ούτε μέσα στην πανδημία, η επιτροπή αλληλεγγύης των κατοίκων που βοηθά να ζήσουν με αξιοπρέπεια δεκάδες οικογένειες που δοκιμάζονται από την κρίση.

Πραγματοποιούνται συσκέψεις φορέων και κινήσεων πολιτών, για την προώθηση κοινών προβλημάτων (Γηροκομείο, Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, προσφυγικά Πανόρμου, χώροι για πράσινο, κ.α.)

Εκατοντάδες άτομα κάθε εβδομάδα χαίρονται αυτή την αίθουσα που δημιουργήθηκε (όπως και όλο το πάρκο ΚΑΠΑΨ), με τους μακρόχρονους (πάνω από 60 χρόνια) αγώνες των κατοίκων, στους οποίους  πρωτοστάτησε ο σύλλογός μας.

 Η πρώτη επίθεση αποκρούστηκε, είμαστε αποφασισμένοι και ενωμένοι να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην ερασιτεχνική πολιτιστική δημιουργία, στην ψυχαγωγία, στην επικοινωνία,  με έδρα τη συγκεκριμένη αίθουσα την οποία εδώ και έξι χρόνια συντηρούμε χωρίς καμιά κρατική ή ιδιωτική χρηματοδότηση, με δικά μας έξοδα, με τον καλύτερο τρόπο και την έχουμε εξοπλίσει με όλες τις απαραίτητες υποδομές.

 Αγαπημένοι φίλοι & φίλες,

Άνθρωποι του Πολιτισμού!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων ζητά την ενεργή στήριξή σας, να κερδίσουμε μια «μικρή μάχη» με μεγάλη όμως σημασία για όλους!

Στείλτε με ονοματεπώνυμο, επάγγελμα ή ιδιότητα, τηλ. & mail,  την στήριξή σας στα mail:

– ‘ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ .’ [email protected]

– [email protected]