Καταδίκη του προέδρου του συλλόγου αναπήρων "Η Ελπίδα" για απάτη

Ένοχος για απάτη σε βάρος του δημοσίου κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρόεδρος του συλλόγου αναπήρων νομού Αιτωλοακαρνανίας…

dikastirio 6

Ένοχος για απάτη σε βάρος του δημοσίου κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρόεδρος του συλλόγου αναπήρων νομού Αιτωλοακαρνανίας “Η Ελπίδα”, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 ετών με αναστολή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Γεγονός”, ο πρόεδρος διατηρούσε προ ετών εταιρία ορθοπεδικών ειδών, ως αφανής εταίρος, καθώς λόγω επιδόματος αναπηρίας που ελάμβανε, δεν μπορούσε να δικαιολογεί επιχειρηματική δραστηριότητα. Εμφανής εταίρος ήταν μία γυναίκα, η οποία επίσης κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και αθωώθηκε καθώς αποδείχτηκε ότι είχε πλήρη άγνοια για το θέμα.
Το παράπτωμα του προέδρου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν ότι από τη θέση που κατείχε στον σύλλογο, “αλίευε” πελάτες. Οι τελευταίοι προμηθεύονταν συγκεκριμένα αναπηρικά είδη από το κατάστημα του προέδρου, χωρίς να πληρώνουν, αφού τους παρέχονταν μέσω της ασφάλειας τους. Ο κατηγορούμενος κατέθετε τα τιμολόγια στον ΟΓΑ και έπαιρνε πίσω τα χρήματα. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις έπειθε τους αναπήρους ότι δεν χρειάζονταν πια το υλικό ή δεν τους το παρείχε ποτέ.
Η απάτη εκτυλίχθηκε τα έτη 1998-1999 αλλά ήρθε στο φως με καθυστέρηση 16 ετών, μετά από αναφορά υπαλλήλων του ΟΓΑ.
Στο δικαστήριο ο πρόεδρος αρνήθηκε τις κατηγορίες για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα που αφορούσε απάτη σε βάρος του δημοσίου, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και δήλωσε “θύμα των περιστάσεων”, υποστηρίζοντας ότι εξαπατήθηκε από κεντρικό προμηθευτή. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. news247.gr

 

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…