Newsroom

Newsroom

Καταδίκη της Γαλλίας από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Το δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Γαλλία μετά την προσφυγή δυο προσφύγων από το Καζακστάν που κρατήθηκαν για περισσότερες από…

Το δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Γαλλία μετά την προσφυγή δυο προσφύγων από το Καζακστάν που κρατήθηκαν για περισσότερες από δύο εβδομάδες, εν αναμονή της απέλασής τους. Η υπόθεση αφορούσε την κράτηση του Βλαντιμίρ Ποπόφ, της γυναίκας του και των δύο παιδιών τους, ηλικίας πέντε μηνών και τριών ετών, σε κέντρο κράτησης στη Ρουέν της Γαλλίας. Όπως αποφάσισε το δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων η κράτηση μωρών και παιδιών λαθρομεταναστών ή προς απέλαση μεταναστών, μαζί με τους γονείς τους, συνιστά παραβίαση του σεβασμού της οικογενειακής ζωής, του δικαιώματος στην ελευθερία και την ασφάλεια, απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση.

Το Δικαστήριο καταδίκασε την Γαλλία για τις προαναφερθείσες παραβιάσεις και την υποχρέωσε να καταβάλει 10.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη στους προσφεύγοντες και να πληρώσει και 3.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα και δαπάνες.

Παρόλο που στο εν λόγω κέντρο κράτησης υπήρχαν προϋποθέσεις για την παραμονή παιδιών, το Δικαστήριο έκρινε ότι τα σιδερένια κρεβάτια που δόθηκαν στα παιδιά για να κοιμηθούν ήταν επικίνδυνα, ότι δεν υπήρχαν περιοχές παιχνιδιού ή δραστηριότητες για παιδιά στο κέντρο, καθώς και ότι οι αυτόματες πόρτες που υπήρχαν στα δωμάτια ήταν επικίνδυνες για την ασφάλεια των παιδιών.

Το Δικαστήριο έκρινε ακόμη ότι, παρόλο που η διάρκεια της κράτησης τους δεν ήταν υπερβολική, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες υποχρεώθηκαν να ζήσουν τα παιδιά των προσφευγόντων, σε μία ιδιαίτερα ευάλωτη κατάσταση, τους προκάλεσε μεγάλη αγωνία και ενδεχομένως στο μέλλον να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχολογική τους υγεία.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…