Newsroom

Newsroom

Καταδίκη Πρωτόπαππα για για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Γιώργου Κουρή

Το Εφετείο επικύρωσε την πρωτόδικη καταδίκη που επιβλήθηκε στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ κύριο Χρήστο Πρωτόπαπα, ο οποίος καταδικάστηκε ύστερα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε σε βάρος του ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, κύριος Γιώργος Κουρής .

592be2571dc5247a218b45d7

Το Εφετείο Αθηνών με απόφασή του επιδίκασε το ποσό των 25.000 ευρώ υπέρ του κ. Κουρή, το οποίο θα καταβάλει ο κ. Πρωτόπαπας μαζί με τόκους υπερημερίας 6 ετών και δικαστικά ή δικηγορικά έξοδα.

Με αφορμή την έκδοση της εφετειακής απόφασης, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κύριος Γιώργος Κουρής εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει :

«Το 2007 η ομάδα προπαγάνδας του τότε ΠΑΣΟΚ εφεύρε το σκάνδαλο των ομολόγων. Έβγαλαν στη δημοσιότητα τότε το σενάριο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είχε ως στόχο, με την βοήθεια των υπουργών Οικονομικών και Κοινωνικής Ασφάλισης, την έκδοση ενός «τοξικού» για την περιουσία των Ασφαλιστικών Ταμείων δομημένου ομολόγου μέσω του οποίου θα έβγαιναν προμήθειες που θα κατέληγαν σε λογαριασμούς της Ρηγίλλης!

(…) Το 2010, όταν στην εξουσία ήταν το ΠΑΣΟΚ, ήλθε η ώρα να στηθεί μια Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνούσε το «σκάνδαλο» των ομολόγων.

(…) Μετά από συνεδριάσεις και εξέταση μαρτύρων πέντε μηνών το πόρισμα/πόνημα της Επιτροπής δημοσιοποιήθηκε στο τέλος του 2010. Εκεί αναφέρθηκε ότι οι πολιτικές ηγεσίες της ΝΔ των υπουργείων Οικονομικών και Κοινωνικής Ασφάλισης ήταν συλλήβδην ένοχες παρανομιών. Κατά το πόρισμα το βάρος της ενοχής έπεφτε στους ώμους του Γεν. Γραμματέα του υπ. Οικονομικών κ. Γ. Κουρή ο οποίος ήταν ο φυσικός αυτουργός και οργανωτής της έκδοσης του «κρυφού» δομημένου ομολόγου που έβλαψε το Δημόσιο και ιδιαίτερα την περιουσία των Ταμείων.

Το πόρισμα της Επιτροπής πήγε στην Ολομέλεια προς συζήτηση, στην οποία όμως δεν βρέθηκαν περιθώρια περαιτέρω πολιτικής εκμετάλλευσης. Αναπόφευκτα το πόνημα κατέληξε στον κάλαθο των αχρήστων»…

Όπως τονίζει ο κύριος Γιώργος Κουρής, αναγκάστηκε να στραφεί δικαστικά κατά του κυρίου Πρωτόπαππα επειδή, ως πρόεδρος της Επιτροπής, συνέχιζε σε δημόσιες δηλώσεις του να τον στοχοποιεί ως «φυσικό αυτουργό της ιστορίας των ομολόγων», παρότι κατά την δικαιοσύνη δεν θεωρήθηκε υπαίτιος ποινικών αδικημάτων. 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…