Καταδικάστηκε σε 5 χρόνια για τον βιασμό του 13χρονου αδελφού του

Συγκλονίζει την κοινότητα της Ρόδου αλλά και όλο το πανελλήνιο η υπόθεση βιασμού ενός 13χρονου αγοριού από τον 18χρονο αδελφό του και έναν φίλο του - Χθες, οι δυο κατηγορούμενοι κάθισαν στο εδώλιο του δικαστηρίου για τα εξής πέντε αδικήματα - Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

stormseeker wPbbShdlEWI unsplash 1

Συγκλονίζει την κοινότητα της Ρόδου αλλά και όλο το πανελλήνιο η υπόθεση βιασμού ενός 13χρονου αγοριού από τον 18χρονο αδελφό του και έναν φίλο του τελευταίου, αναβίωσε χθες στην αίθουσα του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων – Πρόκειται για την υπόθεση που από τον Αύγουστο του 2020 άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας, μετά από καταγγελία που έκανε η μητέρα του 13χρονου καταγγέλλοντας τον –τότε- 18χρονο γιο της και τον φίλο του.

Χθες στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισαν ο καταγγελλόμενος αδελφός που σήμερα είναι 20 ετών και ο επίσης 20χρονος φίλος του, κατηγορούμενοι ο αδελφός για τα εξής πέντε αδικήματα:

• Βιασμός κατ’ εξακολούθηση
• Τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη αλλά όχι και 14 έτη κατ’ εξακολούθηση
• Προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπεια
• Ενδοοικογενειακή απειλή
• Γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών και δη αδελφών

Και ο 20χρονος φίλος και συγκατηγορούμενός του για:

• Συνέργεια σε βιασμό
• Συνέργεια στην τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη αλλά όχι τα 14 έτη.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους δύο κατηγορουμένους και επέβαλε στον 20χρονο αδελφό ποινή φυλάκισης 5 ετών σε κατάστημα κράτησης και στον 20χρονο φίλο του, παρακολούθηση από κοινωνική λειτουργό για τρία έτη.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Μάριος Μαραβέλιας και Γιώργος Λαμπαδάκης, ενώ υποστήριξης της κατηγορίας η κα Κάτια Λαουδίκου.

Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο αδέλφια αντιμετωπίζουν προβλήματα νοητικής υστέρησης και έτσι ο 20χρονος αδελφός μετά την απολογία του είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και είχε οδηγηθεί στην Ψυχιατρική Κλινική του Κορυδαλλού για χρονικό διάστημα έξι μηνών, καθώς ήταν ανήλικος, ενώ ο 20χρονος φίλος και συγκατηγορούμενός του είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η καταγγελία

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», όλα ξεκίνησαν στις 20 Αυγούστου 2020 το μεσημέρι όταν η μητέρα των δύο αγοριών εμφανίστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και κατήγγειλε ότι ο (τότε) 13χρονος γιος της που παρουσιάζει νοητικά προβλήματα, έπεσε θύμα βιασμού από τον μεγαλύτερο γιο της, ο οποίος επίσης παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα.

Όπως είπε η μητέρα στους αστυνομικούς, οι δύο (τότε) 18χρονοι κατηγορούμενοι, μετέφεραν τον ανήλικο σε μία καλύβα και εκεί ο μεγαλύτερος αδελφός εξανάγκασε με τη βία τον ανήλικο σε γενετήσια πράξη αφού προηγουμένως τον βίασε.

Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια καταγγελία η όλη αυτή πράξη φέρεται να καταγράφηκε από το κινητό του 18χρονου αδελφού. Η μητέρα πρόσθεσε επίσης ότι και ένα χρόνο πριν, ο ανήλικος γιος της είχε πέσει θύμα βιασμού από τον αδελφό του και το όλο περιστατικό είχε καταγράψει στο κινητό του τηλέφωνο, συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας.

Μετά την καταγγελία οι φερόμενοι ως δράστες προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ενώ πραγματοποιήθηκαν και σχετικές έρευνες τόσο στα σπίτια των δύο (τότε) 18χρονων όσο και στον χώρο όπου φέρονται να διαπράχθηκαν τα καταγγελθέντα, από όπου ελήφθη υλικό το οποίο και εστάλη για έρευνα στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών της «Ροδιακής», εξεταζόμενοι από τους αστυνομικούς προανακριτικά, ο 18χρονος αδελφός είχε αποδεχτεί τις πράξεις του, ενώ ο 18χρονος φίλος του είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και δήλωσε ότι πράγματι πήγαν στην καλύβα με τον συγκατηγορούμενό του, όπου και τους ακολούθησε ο 13χρονος.

Ο ίδιος είχε πει πως όταν εισήλθε στην καλύβα, εκείνος είδε τα δύο αδέλφια με κατεβασμένα παντελόνια, γελούσαν όλοι μαζί και στη συνέχεια έφυγε.

Απολογούμενος ωστόσο στην ανακρίτρια Ρόδου, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», ο 18χρονος αδελφός αναίρεσε τα όσα προανακριτικά είχε δηλώσει στους αστυνομικούς και είπε απολογούμενος πως όλα όσα έγιναν στην καλύβα, έγιναν με τη θέληση του 13χρονου αδελφού του, ο οποίος ήταν αυτός που τα ξεκίνησε όλα.

Ο ίδιος είχε πει επίσης ότι ο φίλος και συγκατηγορούμενος του δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, καθώς δεν βρισκόταν μαζί τους στην καλύβα αλλά ήταν σπίτι του μαζί με την οικογένειά του.

Από την άλλη πλευρά, ο 18χρονος φίλος απολογούμενος, όχι μόνο αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται αλλά δήλωσε στην ανακρίτρια Ρόδου ότι ούτε καν βρέθηκε στην καλύβα, όπου φέρονται να συνέβησαν όλα, όπως προανακριτικά είχαν ισχυριστεί τόσο ο ίδιος όσο και ο συγκατηγορούμενός του.

Αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα

Ωστόσο η υπόθεση δεν σταμάτησε εκεί αφού, βάσει των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία των δύο αδελφών αλλά και τις καταθέσεις που είχαν δοθεί, υπήρξε αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελίας αρχής της περιοχής μας.

Πιο συγκεκριμένα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 49χρονου θείου αναφορικά με το περιστατικό βιασμού του 13χρονου από τον αδελφό του, ένα χρόνο πριν από το περιστατικό που είχε καταγγείλει η μητέρα.

Η τελευταία είχε μάλιστα δηλώσει τόσο στους αστυνομικούς όσο και στις καταθέσεις που έδωσε στη συνέχεια ότι «και πριν από έναν χρόνο ο ανήλικος γιος της είχε πέσει θύμα βιασμού από τον αδελφό του και το όλο περιστατικό είχε καταγράψει στο κινητό του τηλέφωνο συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας».

Σε βάρος του 49χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκου και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη. Μάλιστα τον Δεκέμβριο του 2020 ο 49χρονος απολογήθηκε στην ανακρίτρια Ρόδου όπου και αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, επαναλαμβάνοντας τα όσα και προανακριτικά είχε δηλώσει ότι δηλαδή προέβη σε αυτή την καταγραφή των όσων έκαναν τα δύο του ανίψια, με το κινητό του, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει ως «αποδεικτικά στοιχεία» στον πατέρα τους, τον οποίο και ενημέρωσε.

Ο 49χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Πηγή: rodiaki.gr

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».