Καταδικάστηκε συνταξιούχος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας σε Κέντρο που αξιολογούνταν ανήλικα παιδιά με ειδικές ανάγκες

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή ύψους 150.000 ευρώ επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου σε έναν 60χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό.

5825e0cd1dc52491428b467a

Ο άνδρας κατηγορείται για το αδίκημα της κατοχής αρχείων παιδικής πορνογραφίας στον χώρο εργασίας του, στο Ειδικό Κέντρο που φιλοξενούσε για κάποιες ώρες και αξιολογούσε ανήλικα παιδιά με ειδικές ανάγκες στον Πύργο Ηλείας.

Τον εκπαιδευτικό που είχε διοριστεί και εργαζόταν στο ΚΕΔΔΥ Πύργου Ηλείας (ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΦΟΡΟΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΗΛΕΙΑΣ) τον είχαν καταγγείλει επίσημα με γραπτή αναφορά τους στη Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας , και τα επτά μέλη του προσωπικού του Κέντρου, τα οποία τον Ιανουάριο του 2012 είχα εντοπίσει έκπληκτα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 60χρονου , σελίδες με αρχεία παιδικής πορνογραφίας με υλικό που σοκάρει . Τελικά η γραπτή καταγγελία τους στις δικαστικές Αρχές και στην ΕΛ.ΑΣ έγινε τέλος Μαίου 2012.

Το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός εργαζόταν σε έναν χώρο όπου καθημερινά φιλοξενούσε και αξιολογούσε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες , αυτισμό και ειδικές ανάγκες , έδωσε μεγάλη διάσταση στην υπόθεση και κινητοποίησε τις τότε δικαστικές Αρχές οι οποίες έδωσαν αμέσως εντολή για έρευνα σε βάθος ενώ παράλληλα σχηματίστηκε σχετική δικογραφία από τον τοπικό εισαγγελέα.

Μέλη του προσωπικού στο ΚΕΔΔΥ που αποκάλυψαν την υπόθεση, ανέφεραν στο www.apokalypseis.com ότι αμέσως μετά την καταγγελία τους , δέχθηκαν διάφορες απειλές ενώ αφαιρέθηκε από την τότε προϊσταμένη του Κέντρου ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή που περιείχε τα αρχεία παιδικής πορνογραφίας τον οποίον τελικά επανέφερε η ίδια μετά από δύο μήνες , με την αιτιολογία ότι το έπραξε για να διαφυλάξει το υλικό .

Ο 60χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός δεν ήταν παρών στη δίκη του και τον εκπροσώπησε ο δικηγόρος του. Το περιβάλλον του υποστηρίζει ότι ο ίδιος είναι αθώος ότι δεν έχει σχέση με τα όσα του καταλογίζουν και ότι έχει πέσει θύμα πλεκτάνης.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση των τοπικών ΜΜΕ της Ηλείας στο θέμα που είτε κρύβουν την είδηση είτε παρουσιάζουν την χθεσινή καταδίκη του 60 χρονου συνταξιούχου εκπαιδευτικού, κρύβοντας επιμελώς την ιδιότητά τους και το γεγονός ότι την περίοδο του εντοπισμού του από τις διωκτικές Αρχές , υπηρετούσε σε χώρο που σύχναζαν και αξιολογούνταν ανήλικα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Πηγή: apocalypseis.com