Newsroom

Newsroom

Καταδικασμένος για βιασμό το 2015 ο δράστης της επίθεσης στα Πετράλωνα

Είχε καταδικαστεί το 2015 για βιασμό και αποφυλακίστηκε το 2020

5327862 1

Γνωστός στις αρχές φέρεται να είναι ο βιαστής της 50χρονης καθαρίστριας στα Πετράλωνα, ο οποίος καταζητείται ακόμα από την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ, ο φερόμενος ως δράστης είχε φυλακιστεί το 2015 για βιασμό και αποφυλακίστηκε το 2020. Πρόκειται για άντρα 35 ετών ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται από την ΕΛΑΣ.

«Έχουμε ενδείξεις για έναν δράστη. Έχει ταυτοποιηθεί. Πραγματικά είναι περιστατικά που είναι ιδιαίτερα θλιβερά. Τέτοιου είδους φαινόμενα συνολικά δεν αφορούν μόνον την αστυνομία, θα πρέπει να γίνουν κι άλλα πράγματα σε άλλους τομείς», ανέφερε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Α. Σκρέκας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Η 50χρονη γυναίκα έχει πάρει εξιτήριο μετά τη νοσηλεία της στο γενικό κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας και παρακολουθείται από ψυχολόγο.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε όταν πήγε να εργαστεί ως καθαρίστρια σε πολυκατοικία. Όπως είπε στους αστυνομικούς, ένας άντρας 35 ετών την άρπαξε, την έσυρε με τη βία στο διαμέρισμά του και επί εννέα ώρες την κακοποιούσε σεξουαλικά. Κάποια στιγμή, με όση δύναμη της είχε απομείνει κατάφερε να βγει στο μπαλκόνι του διαμερίσματος του δράματος, ημίγυμνη και με όση δύναμη της είχε απομείνει κάλεσε σε βοήθεια. Οι γείτονες ειδοποίησαν τις αρχές που έσπευσαν στο σημείο και η γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό έγινε γνωστό μέσα από το Indymedia, με τη σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου να καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στη βιασμένη γυναίκα έξω από το σπίτι, με πλήθος κόσμου να καταφτάνει από τις γύρω περιοχές για να εκφράσει τη συμπαράστασή του, με σύνθημα «Καμία Μόνη». Η περιοχή ήταν αποκλεισμένη από τις αστυνομικές αρχές, χωρίς ωστόσο να προχωρούν στη σύλληψη του δράστη. Όταν τελικά εκδόθηκε το εισαγγελικό ένταλμα έρευνας και εισέβαλαν στο διαμέρισμα, ο βιαστής είχε καταφέρει να διαφύγει.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…