Ψήφισαν κατά της άμβλωσης οι ευρωβουλευτές της ΝΔ;

Οργισμένη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ

4241033

Για ακόμη μία φορά η Νέα Δημοκρατία στο Ευρωκοινοβούλιο τάχθηκε υπέρ των πλέον συντηρητικών απόψεων και αυτή τη φορά αφορούσε το «ανθρώπινο δικαίωμα» των γυναικών στην άμβλωση.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. ψήφισαν μαζί με τους Πολωνούς υπερσυντηρητικούς, καταγγέλλοντας ως απαράδεκτη έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου που χαρακτηρίζει «ανθρώπινο δικαίωμα» το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση!

Συγκεκριμένα ψήφισαν υπέρ της ακραίας συντηρητικής έκθεσης των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), αλλά η προσπάθειά τους απέτυχε, αφού η έκθεση των υπερσυντηρητικών καταψηφίστηκε με 391 ψήφους, 10 αποχές ενώ συγκέντρωσε 280 ψήφους.

«Οπισθοδρόμηση και υποκριτική διγλωσσία! (…) Η προσπάθεια τους απέτυχε παταγωδώς. Το στίγμα παραμένει!» σημειώνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Τα tweet του Δημήτρη Παπαδημούλη:

Οπισθοδρόμηση και υποκριτική διγλωσσία! Οι ΕΒ της ΝΔ ψήφισαν μαζί με τους Πολωνούς υπερσυντηρητικούς, καταγγέλλοντας ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Έκθεση του ΕΚ που χαρακτηρίζει «ανθρώπινο δικαίωμα» το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση! Η προσπάθεια τους απέτυχε παταγωδώς. Το στίγμα παραμένει!

 

Η ακραία οπισθοδρομική πρόταση των υπερσυντηρητικών του ECR, την οποία υπερψήφισε σύσσωμη η ευρωομάδα της ΝΔ, απορρίφθηκε με 280 υπέρ, 391 κατά, 10 αποχές

 

Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσου Ηλιόπουλου για την αμφισβήτηση από τη Ν.Δ. του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση:

«Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ αμφισβητούν το κατοχυρωμένο δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

Ψήφισαν υπέρ της καταγγελίας έκθεσης, που χαρακτηρίζει ως “ανθρώπινο δικαίωμα” το δικαίωμα στην άμβλωση.

Ακροδεξιοί και συντηρητικοί σε ολόκληρη την Ευρώπη κάνουν ότι μπορούν για να μας γυρίσουν σε ένα παρελθόν χωρίς δικαιώματα. Νομίζουν ότι το γυναικείο σώμα τους ανήκει, νομίζουν ότι οι ζωές μας τους ανήκουν.

Η ΝΔ είναι βαρύτατα εκτεθειμένη. Η ηγεμονία ακροδεξιών ιδεών στο εσωτερικό της είναι ολοφάνερη.

Δεν θα επιτρέψουμε να μας γυρίσουν στο παρελθόν. Για άλλη μια φορά ο σκοταδισμός θα ηττηθεί.»

nea dimokratia