Newsroom

Newsroom

Κατ' οίκον περιορισμός σε κατηγορούμενους αν διαφωνούν ανακριτής και εισαγγελέας

Κατ’ οίκον περιορισμός θα επιβάλλεται πλέον στον κατηγορούμενο για την προφυλάκιση του οποίου διαφωνούν ανακριτής και εισαγγελέας με τροπολογία που…

dikastirio4

Κατ’ οίκον περιορισμός θα επιβάλλεται πλέον στον κατηγορούμενο για την προφυλάκιση του οποίου διαφωνούν ανακριτής και εισαγγελέας με τροπολογία που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης. Σε αυτή την περίπτωση ο κατ’ οίκον περιορισμός επιβάλλεται μέχρι την επίλυση της διαφωνίας από το δικαστικό συμβούλιο, ενώ ο κατ’ οίκον περιορισμός του κατηγορουμένου, καθώς και η αφαίρεση διαβατηρίου ή άλλου ισοδύναμου ταξιδιωτικού εγγράφου του και η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα επιβάλλονται με διάταξη του ανακριτή. 

Παράλληλα ιδρύονται και θα λειτουργήσουν τη 16η Σεπτεμβρίου 2014 τα νέα ποινικά τμήματα του Εφετείου Αθηνών. Σε αυτό θα εκδικάζονται όλες οι ποινικές υποθέσεις του Εφετείου.

Με την ίδια τροπολογία επεκτείνεται η μετατροπή των ποινών φυλάκισης έως και τα πέντε έτη (από τρία) που είχαν επιβληθεί αμετάκλητα μέχρι τη δημοσίευση του Ν. 4093/2012. Για τη μετατροπή αποφασίζει το Δικαστήριο που εξέδωσε την καταδικαστική απόφαση, ύστερα από κλήτευση του αιτούντος. 

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…