Newsroom

Newsroom

Κατ' εντολή καρτέλ ναρκωτικών οι κλοπές στα ελληνικά νοσοκομεία

Τα καρτέλ της Κολομβίας βρίσκονται πίσω από τις κλοπές μηχανημάτων που έγιναν σε τέσσερα νοσοκομεία της Ελλάδας πριν λίγο καιρό. Τι αποκάλυψε η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τις διεθνείς Αρχές, για τη δράση του κυκλώματος που δρούσε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

590890351dc524fe428b45ca

Είχαν ληστέψει τα νοσοκομεία Αγ. Σάββας, της Λαμίας, του Βόλου και της Λάρισας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τέσσερις Κολομβιανοί δράστες τα στοιχεία τριών εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν, αναζητούνται διεθνώς και έχουν διαπράξει σωρεία ανάλογων κλοπών από νοσοκομεία και κλινικές σε πλήθος χωρών της Ευρώπης, όπως Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ιταλία, Κροατία, Τσεχία, από τις οποίες έκλεψαν αντίστοιχο ιατρικό εξοπλισμό.

Μετά από συνεργασία των ελληνικών και διεθνών αρχών, αυτός ο εξοπλισμός και συγκεκριμένα από στοιχείο στο οποίο κατέληξαν οι αντίστοιχες έρευνες των ιταλικών αρχών, προέκυψε πως στη δική τους περίπτωση, τα μηχανήματα αυτά είχαν καταλήξει στην Κολομβία και πως οι δράστες ήταν Κολομβιανοί.

Οι ελληνικές αρχές άρχισαν να αναλύουν, ποιοι είχαν εισέλθει μέσω λατινικών χωρών το τελευταίο διάστημα στη χώρα και μετά από έρευνα κατέληξαν στους τέσσερις Κολομβιανούς, που εισήλθαν μέσω Τουρκίας στην Ελλάδα, με πλαστά πορτογαλικά στοιχεία, νοίκιασαν διαμέρισμα για τις μέρες δράσης τους στην Αθήνα και κατόπιν ενημέρωσης από δύο ομοεθνείς τους γυναίκες, που πήγαν στο νοσοκομείο ως ασθενείς για να δουν τα μηχανήματα, αλλά και κατόπιν αντίστοιχης ενημέρωσης για τα υπόλοιπα νοσοκομεία, αποφάσισαν να δράσουν.

Σε συνεργασία με τις κολομβιανές Αρχές η ΕΛΑΣ εντόπισε τέσσερα από αυτά τα μηχανήματα, δύο της Λάρισας και δύο του Άγιου Σάββα, στην Μποκοτά, τα οποία είχαν στείλει αεροπορικώς εκεί, με εταιρεία μεταφορών και συσκευασμένα οι δράστες.

Οι πληροφορίες που έχουν οι ελληνικές Αρχές είναι πως οι κακοποιοί δρούσαν κατόπιν οργανωμένου σχεδίου σε όλη την Ευρώπη και κατ’εντολή καρτέλ ναρκωτικών, καθώς μία από τις πληροφορίες που εξετάζει σοβαρά η ΕΛΑΣ είναι ότι τα γαστροσκόπια αυτά τα χρησιμοποιούσαν τα καρτέλ ναρκωτικών, για να τους βοηθήσουν στη διαδικασία της κατάποσης των αυγών κοκαΐνης, στους μεταφορείς που στρατολογούσαν σχεδόν σε καθημερινό επίπεδο από τη Λατινική Αμερική και έστελναν αεροπορικώς σε ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Βεβαίως, αυτή είναι μία από τις πληροφορίες που εξετάζει η ΕΛΑΣ, καθώς δεν έχει αποδειχθεί ακόμη με τεκμήρια συγκεκριμένα, πού ακριβά θα γινόταν η χρήση αυτών των μηχανημάτων.

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…