Καστανίδης «αδειάζει» ΝΔ: Η κυβέρνηση δύο φορές τροποποίησε τον Π.Κ και δεν άλλαξε τη ρύθμιση του 2019

«Έμμεση» απάντηση και στην παραίτηση Κοντονή

4932003

Με λίγες προτάσεις ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανιδης, κατέρριψε την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου και της ΝΔ να κάνουν μικροπολιτική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, επισκιάζοντας την απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. 

Με αφορμή την καταδίκη των χρυσαυγιτών και το κατά πόσο επιτρέπει τη στέρηση των πολιτικών δικαιωματων των καταδικασθέντων ο Ποινικός Κώδικας που είχε ψηφιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ, ο Χ. Καστανίδης εξηγεί χαρακτηριστικά ότι η ΝΔ τροποποίησε το 2019 τον ΠΚ χωρίς να αλλάξει την επίμαχη διάταξη και πως και ο παλιός δεν το επέτρεπε παρά μόνο μετά από αμετάκλητη απόφαση.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Χ. Καστανίδη:

1.Και με τον παλιό Ποινικό Κώδικα δεν μπορεί να επιβληθεί στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, αν δεν είναι αμετάκλητη η απόφαση.

2.Η κυβέρνηση δύο φορές τροποποίησε τον Π.Κ και δεν άλλαξε τη ρύθμιση του 2019.

3.Οι σχετικές προβλέψεις να γίνουν στην εκλογική νομοθεσία. Όχι στον Π.Κ

Η τοποθέτηση του πρώην υπουργού αποκτά ιδιαίτερη αξία δεδομένης της παραίτησης τους Σταύρου Κοντονή από την από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι διαφωνούσε με αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα, «ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση». Είπε πως όμως, υπήρχαν διατάξεις για τις οποίες είχε εκφράσει την έντονη διαφωνία του και είχε πει ότι αν δεν αλλάξουν ορισμένα σημεία δεν θα το εισάγει στη Βουλή για συζήτηση.

Πρόσθεσε ότι το είχε πει δημόσια τότε ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την κυβέρνηση (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ). Σε δημοσιογραφική επισήμανση ότι είχε κατηγορηθεί τότε η κυβέρνηση ότι κάποιες αλλαγές μπορεί να επηρέαζαν και εν εξελίξει σοβαρά θέματα, και ερωτηθείς αν είχε σκεφτεί και την περίπτωση της Χρυσής Αυγής, ο κ. Κοντονής είπε ότι το είχε σκεφτεί και πως είχαν αρθρογραφήσει και δημοσιογράφοι.

Είπε ότι εκείνος είχε εντοπίσει «ορισμένα σοβαρά προβλήματα, διατάξεις με τις οποίες διαφωνούσα» και πρόσθεσε πως σήμερα μπορεί να πει πως «ορισμένες από τις αλλαγές αυτές έχουν να κάνουν με την απόφαση τη χθεσινή και με τις παρεπόμενες ποινές που το δικαστήριο δεν θα επιβάλει διότι δεν υπάρχουν πλέον στον Ποινικό Κώδικα». 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό