Κασσελάκης: Είναι καιρός να σηκώσουμε όλοι μας ανάστημα

«Περιφέρεια περιφέρεια, από την κοινωνία με ένα κόμμα που δεν λογοδοτεί σε κανέναν παρά μόνο στην κοινωνία» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

κασσελάκης λαρισα

«Υπάρχει εναλλακτική λύση και για τη χώρα και για την περιφέρεια και για την κοινωνία. Αυτή αρχίζει εδώ. Περιφέρεια περιφέρεια, από την κοινωνία με ένα κόμμα που δεν λογοδοτεί σε κανέναν παρά μόνο στην κοινωνία» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο Περιφερειακό Συνέδριο Θεσσαλίας, στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας. Όπως είπε, «αξίζουμε μία καλύτερη χώρα και το θέμα είναι πώς τη στήνουμε, πώς σηκώνουμε ανάστημα απέναντι σε μία τεράστια προπαγάνδα, σε μία αλαζονεία».

Ο κ. Κασσελάκης ξεκίνησε τον εναρκτήριο χαιρετισμό του με αναφορά στο «έγκλημα των Τεμπών» και ζήτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ανέφερε: «Είναι σημαντικό να αρχίσουμε με αναφορά στις ζωές που χάθηκαν στο δυστύχημα, που στην πραγματικότητα ήταν έγκλημα. Όλες οι ζωές όλων των Ελλήνων έχουν την ίδια αξία και οφείλουμε να τις σεβόμαστε. Το έγκλημα στα Τέμπη ήταν ο λόγος που αποφάσισα να κατέβω στη πολιτική με μια παράταξη που διοίκησε την χώρα σωστά. “Δεν φταίει η κακιά η ώρα, φταίει η κακιά η χώρα”, έλεγε τότε η νεολαία. Στην πορεία προς τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε, χρησιμοποιώντας τους ακριβούς του επικοινωνιολόγους και την τεράστια προπαγάνδα, να πείσει την νεολαία ότι φταίει η κακιά η ώρα. Όμως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αξίζουν καλύτερα. Δεν είναι δυνατόν να ξεχνάμε 57 ζωές, δεν μπορούμε να ξεχνάμε τις ζωές που χάθηκαν από αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν ποτέ, δεν είναι δυνατόν να ξεχνάμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από στήριξη».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «αξίζουμε μία καλύτερη χώρα» και πρόσθεσε ότι «το θέμα είναι πώς σηκώνουμε ανάστημα απέναντι σε μία τεράστια προπαγάνδα και σε μία τεράστια αλαζονεία που φαίνεται όταν ο πρωθυπουργός λέει ότι αυτό (το δυστύχημα των Τεμπών) κρίθηκε στο ζύγι του 41%. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά λαϊκό και το μόνο ανεξάρτητο κυβερνητικό κόμμα στην χώρα. Αυτή είναι η δύναμή μας. Το κόμμα μας ανήκει στα μέλη του που εξέλεξαν έναν ανεξάρτητο πρόεδρο, όσο και αν αυτό δεν το θέλει η προπαγάνδα της ΝΔ. Πέντε μήνες τώρα προσπαθούν να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα μου και πέντε μήνες το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκθέσουν τον εαυτό τους».

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στις νομοθετικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή και στην ευρωβουλή και στην επικοινωνιακή ανάδειξη θεμάτων και υπογράμμισε την ανάγκη για αξιοποίηση ιδεών και παράλληλα να ξέρει ο κόσμος ότι υπάρχει εναλλακτική λύση.

Έκανε αναφορά στο αγροτικό, λέγοντας ότι «οι αγρότες βιώνουν μία τεράστια αδικία, πουλάνε προϊόντα κάτω από το κόστος παραγωγής. Οι αγρότες είναι η πρώτη γραμμή της οικονομίας, βιώνουν μια τεράστια ανασφάλεια. Δεν είναι δίκαιο και δεν είναι βιώσιμο. Οι προτάσεις μας είναι κοστολογημένες». Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην δημόσια Παιδεία, σημειώνοντας ότι «η ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση εισάγει τον θεσμό του franchising, αντί να αναπτύσσουμε τα διαμάντια δημόσια πανεπιστήμια που έχουμε, να στηρίξουμε τα ξενόγλωσσα προγράμματα, να κάνουμε συμπράξεις με ξένα πανεπιστήμια». Αναρωτήθηκε «πού είναι η κοινή λογική και πόση προπαγάνδα χρειάζεται κάποιος για να κυβερνά με την δική του πολιτική ατζέντα ενάντια στην λαϊκή βούληση».

Υποστήριξε τέλος, πως «ό,τι πάνε να κάνουν στην Παιδεία το έχουν κάνει με την ιδιωτικοποίηση στην Υγεία».

Οι τρεις παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε ότι «υπάρχουν τρεις παρεμβάσεις που μπορούμε να κάνουμε ως μία αξιωματική αντιπολίτευση:

  • Το πρώτο είναι η νομοθετική παρέμβαση, ερωτήσεις που κάνουμε σε Βουλή και Ευρωβουλή. Το κάνουμε, πολλές φορές δεν απαντάνε στις ερωτήσεις που κάνουμε, πολλές φορές δεν μαθαίνετε ότι το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να το αναδεικνύουμε.
  • Δεύτερο είναι η επικοινωνιακή ανάδειξη προβλημάτων, παρατυπιών, που ευτυχώς πλέον έχουμε ένα μεγάλο μεγάφωνο που μπορεί να μεταλαμπαδεύει στον κόσμο. Το κάνουμε.
  • Το τρίτο είναι να φτιάξουμε μία εναλλακτική λύση διακυβέρνησης. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ιδέες που να έχουν γεννηθεί κομματικά. Υπάρχει φιλοσοφία, υπάρχει προτεραιοποίηση, οι καλές ιδέες βγαίνουν από την κοινωνία και πρέπει να τις αναδεικνύουμε. Μετά γίνονται κυβερνητικό πρόγραμμα, μία εναλλακτική λύση. Είμαι σίγουρος ότι αυτό το συνέδριο θα παράγει τέτοιες ιδέες. Τουλάχιστον να ξέρει ο κόσμος ότι υπάρχει μία εναλλακτική λύση».

 

 

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…