Κασσελάκης: Χάρη στη δική μας ψήφο θα περάσει ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Υπάρχει μία σωστή μεριά της ιστορίας και εμείς με υπερηφάνεια θα υπερψηφίσουμε κάθε βήμα στην κοινωνική πρόοδο» τόνισε μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή

κασσελ ΚΕ

Περήφανος για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που άρχισε με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφού ζήτησε από όποιον διαφωνεί με τον γάμο των ομόφυλων και την τεκνοθεσία να σηκωθεί, τόνισε πως για το κόμμα του δεν είναι ζήτημα αρχηγισμού ή πειθαρχίας. «Είναι ζητήματα ταυτοτικά, αν όχι η Αριστερά, ποιος;» υπογράμμισε.

«Η Αριστερά ξέρει στα βουνά να αγωνίζεται όχι να κρύβεται και αυτό θα κάνουμε. Εμείς με υπερηφάνεια θα υπερψηφίσουμε κάθε βήμα στην κοινωνική πρόοδο και να δούμε και τον κ. Ανδρουλάκη να κάνει το ίδιο στο κόμμα του, το δήθεν προοδευτικό ΠΑΣΟΚ», επισήμανε.

«Επαναφέραμε την πρόταση νόμου για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών. Χάρη στη δική μας πίεση ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να ξεπαγώσει τη νομοθετική του πρωτοβουλία και με τη δική μας ψήφο θα περάσει αν έρθει στη Βουλή. Η Νέα Δημοκρατία αδυνατεί να ξεπεράσει οπισθοδρομικές αγκυλώσεις και εξαρτήσεις και η πολιτική δειλία του πρωθυπουργού τον ωθεί σε κουτοπονηριές με την ενθάρρυνση της αποχής των βουλευτών του», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Έχω φτάσει στο σημείο να συμφωνώ με τον Αντώνη Σαμαρά»,  σημείωσε με χιούμορ

Νωρίτερα απευθυνόμενος στο ακροατήριο, ρώτησε «ποιος εδώ μέσα διαφωνεί» με ένα ζευγάρι ομόφυλων ζευγαριών να έχει δικαιώμα στον πολιτικό γάμο; «Έχει κανείς; Να σηκωθεί» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε, λέγοντας: «Ποιος εδώ διαφωνεί με ένα ομόφυλο ζευγάρι να έχει δικαίωμα στην τεκνοθεσία, αν υπάρχει κανείς να σηκωθεί» όπως είπε.

«Χάρη στη δική μας πίεση ο κ. Μητσοτάκης θα ξεπαγώσει τη νομοθετική πρωτοβουλία. Πώς είναι δυνατόν να λέει στους ψηφοφόρους “ελάτε να ψηφίσετε” και στους βουλευτές του να απέχουν; Να τους χαίρεστε», ανέφερε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για κουτοπονηριά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε και κατά του Νίκου Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ λέγοντας, χαρακτηριστικά, να δούμε αν θα το ψηφίσουν.

«Η πολιτική συγκυρία των τελευταίων ημερών δείχνει ότι ο κ. Μητσοτάκης σύρεται σε μέτρα μετά από δικές μας στοχευμένες πολιτικές παρεμβάσεις», είπε και τόνισε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης «είναι too little, too late αν δεν είναι και κοροϊδία».

«Με πρωτοβουλίες και δράσεις που ενδεχομένως ξενίζουν, είναι καινοφανείς στην ελληνική πολιτική σκηνή, πολύ περισσότερο στη δική μας αριστερά. Συμβάλλουν όμως στην πολιτική αποτελεσματικότητα και στην ενδυνάμωση των συντροφικών δεσμών μας. Η κοινωνία βασίζεται σε εμάς δεν υπάρχει χώρος για μικροπαιχνίδια», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του αφήνοντας υπαινιγμούς για τις Σπέτσες.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…