Πυρκαγιές: Πρώην υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ εκθέτει κυβερνητικό εκπρόσωπο και πρωθυπουργό (Βίντεο)

«Έχω στείλει από αρχές Απριλίου επιστολή στον Πρωθυπουργό».

NewsRoom 23/08/2021 | 15:25

Πρώην υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. και κάτοικος της Καρύστου, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, εκθέτει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Οριοθετήθηκε νωρίτερα πυρκαγιά στην Κάρυστο. Πυρκαγιά που ξέσπασε στις 2 τα ξημερώματα. Τα συμπεράσματα όλων καταλήγουν σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση για το πως μπορεί να ξεσπάσει μια πυρκαγια 2 τα ξημερώματα», δήλωσε σήμερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. 

Σε δηλώσεις του όμως στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, κάτοικος της συγκεκριμένης περιοχής και -όπως αποκάλυψε ο ίδιος- πρώην υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ, ανέφερε:

«Η κύρια αιτία είναι οι διαρροές από το ηλεκτρικό ρεύμα»

«Θέλω να πω το εξής. Εδώ πέρα κάθε χρόνο, κάθε καλοκαίρι και όταν έχουμε ισχυρούς ανέμους, η περιοχή έχει φωτιά και η κύρια αιτία είναι οι διαρροές από το ηλεκτρικό ρεύμα. Εγώ ήμουν και υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, έχω στείλει από αρχές Απριλίου επιστολή στον Πρωθυπουργό, ότι πρέπει στην περιοχή, στον Δήμο Καρύστου, που είναι ουσιαστικά ο “πρωταθλητής” στην Αιολική ενέργεια, πρέπει απαραιτήτως με ανταποδοτικά των ΑΠΕ, να βάλουν το χέρι στην τσέπη, πρέπει να γίνει υπογειοποίηση των καλωδίων. Διαφορετικά κάθε καλοκαίρι η περιοχή θα καίγεται» 

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο:

Πηγή: 220mag.gr