Καρπενήσι: Επιστράτευσαν γιατρό θετικό στον κορονοϊό για να διασωληνώσει 32χρονο ασθενή

Εκτός κάθε ελέγχου είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο του Καρπενησίου, με τον ένα από τους δύο παθολόγους του νοσοκομείου να παραιτείται, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, γιατρός θετικός στον κορονοϊό κλήθηκε να διασωληνώσει ασθενή.

NewsRoom 10/12/2020 | 18:07

Γιατρός θετικός στον κορονοϊό κλήθηκε χθες να διασωληνώσει ασθενή στο Καρπενήσι εξ' αιτίας της έλλειψης προσωπικού στο νοσοκομείο, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ στην Ευρυτανία βρίσκονται ολόκληρα χωριά σε καραντίνα, το νοσοκομείο του Καρπενησίου, το οποίο καλείται να σηκώσει το βάρος έμεινε χωρίς παθολόγο και πνευμονολόγο.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, «η κλινική κορονοϊου του νοσοκομείου Καρπενησίου νοσηλεύει αυτή τη στιγμή 15 περιστατικά χωρίς ιατρική φροντίδα, αφού ο ένας εκ των δύο παθολόγων παραιτήθηκε διότι δεν άντεχε άλλο, αφού βρισκόταν νυχθημερόν στο νοσοκομείο επί δέκα ημέρες, ενώ ο δεύτερος παθολόγος και ένας πνευμολόγος νοσούν».

Μάλιστα, προκειμένου να διασωληνωθεί 32χρονος ασθενής, χρειάστηκε να επιστρέψει στην εργασία του ο ασθενής παθολόγος, στον οποίο ζητήθηκε κατά πληροφορίες να εργαστεί κανονικά και τις επόμενες ημέρες, παρότι δεν έχει ιαθεί.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο νεαρός ασθενής μεταφέρθηκε τελικώς στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της Χαλκίδας, αφού οι δύο κλίνες ΜΕΘ στο Καρπενήσι αν και πλήρως εξοπλισμένες, δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού.