Καρχιμάκης: "Υποκρισία ή παραπλάνηση για την φορολόγηση των εμβασμάτων εξωτερικού"

cover
NewsRoom 31/10/2014 | 12:33

Σε δήλωση προχώρησε ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης και επικεφαλής της «Κίνησης των 75» σχετικά με την υπόθεση της διακίνησης εμβασμάτων στο εξωτερικό από δημοσίους υπαλλήλους, που είδε το φως της δημοσιότητας, στην οποία κάνει λόγο είτε για παραπλάνηση είτε για συγκάλυψη …για τα μεγαλύτερα «ψάρια». Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση:

«Διαβάζω και σωστά, για τους 5000 δημόσιους υπαλλήλους που συνελήφθησαν μετά από έλεγχο να βγάζουν 1,5 δισ. ευρώ στο εξωτερικό με εμβάσματα, την περίοδο από το 2010 και μετά. Αναρωτιέμαι, μήπως κάποιοι εκτυλίσσουν το σύστημα συγκάλυψη, για τα υπόλοιπα 298 δισ. ευρώ που έφυγαν στο εξωτερικό από φυσικά και νομικά πρόσωπα, από το έτος 2000 και μετά, για να μην ελεγχθούν ποτέ;

Μήπως κάποιοι, στο όλον πολιτικό και οικονομικό σύστημα, παίζουν το σύστημα καθυστερώ, ανεξήγητα και ύποπτα θα τολμούσα να πω;

Μήπως έχει ψηφιστεί και κάποιος νόμος το 2013 που ίσως να μην έγινε αντιληπτός από πολλούς, που παραγράφονται οι έλεγχοι στα εμβάσματα τα οποία έφυγαν στο εξωτερικό από το 2000 μέχρι το 2008; Η υποκρισία με τον έλεγχο και την φορολόγηση των εμβασμάτων του εξωτερικού βλάπτει και την χώρα και τους ανθρώπους, τους πολλούς κυρίως που επλήγησαν από την κρίση.

Καλώ τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εφ όσον διαπιστωθεί ότι έχει ψηφιστεί νόμος που παραγράφει τον έλεγχο των εξαχθέντων εμβασμάτων από το έτος 2000 μέχρι 2008, να φέρουν τροπολογία στη Βουλή για επαναφορά των ελέγχων από το 2000 και μετά. Θα είναι μια πράξη δικαιοσύνης για όσους πλήρωσαν τα σπασμένα της κρίσης.

Τελειώνετε λοιπόν κύριοι της κυβέρνησης με τις επικοινωνιακές σας ρουκέτες και την συγκάλυψη.

Πείτε ολόκληρη την αλήθεια και για το 1,5 δισ. ευρώ που βγήκε στο εξωτερικό ύποπτα και αφορολόγητα, αλλά και για τα υπόλοιπα 298 δισ. ευρώ που επίσης βγήκαν στο εξωτερικό από το έτος 2000 και μετά και πιθανόν να μην έχουν ελεγχθεί αν φορολογήθηκαν.

Η μισές αλήθειες έχουν κοντά ποδάρια.

Όλα στο φως».